HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Isnin, 20 Februari 2012

SERANGAN CHICKEN POX.....:P

Assalamualaikum




hampir 2 minggu sya bertapa di teratak kesayangan di sebabkan kena serangan chicken pox...dah tua bangka baru kena....ini kena masa umur 30 tahun...kalo kena masa umur 40/50 tahun lagi naya...doc bilang sama gue...kalo chicken pox aka demam campak ni better kena masa kecik sebab2nya....kalo kena serangan masa kecik effectnya tidak lah sesakit kena masa yang dah berumur....


bila dipk balik memang betul....dulu danisya kene demam campak masa umur kurang dari setahun kalo x silap...sya pernah n3kan di blog ni...dalam masa seminggu demam dah ok dan biji2 air pun tidak meninggal kesan parut...x macam mamanya ni...parutttt...mak ai...bertempek2...:(




hari ni hari yang ke sebelas....esok dah start keje...pic yang sya tunjuk ni masa hari ke-3 demam campak...terukkan...lani biji2 air dah kering....nanah pun dah kering...dan meninggal parut2 yang banyak...ntah bila akan kembali normal...kena tunggu hampir setengah tahun kot baru hilang....hehe

masih lagi risau takut2 dik Mia berjangkit...yer lah kan...dik mia kan masih baby...harap2 tak berjangkit lagi ngan mama dia ni....tengahari sya memang antaq anak2 p Taska...malam jer sepenuhnya sya jaga....walaupun doc x bagi sya menyusu badan utk dik mia buat sementara waktu....tp terpaksa juga bagi time nak tido malam...kesian juga kat dik mia....

muka sya pun dah ok sikit...dah tak macam HANTU KAK LIMAH dah....kalo mula2 kene hari tu...mak ai....menakutkan...hehe...kat badan biasa2 ajer....tidak lah sehebat kat muka ni campak tu naik...


nota tangan~ apa pun chicken pox ni orang cakap mesti kena juga sekali setiap orang....tp ada juga yang kene 2/3 kali....kalo yang tu APA CELUP erkkk....:)




8 ulasan:

padlie berkata...

Saya pun kena 11/1 ari tu. Kat muka tak sempat jd gitu sebab terus pecah. Parut kat muka memang teruk.

Lepas buat research, saya beli Mederma. Dia suh pakai 2 kali sehari tp saya pakai sekali sehari sebab mahal.. ;p RM31 je kat Guardian.. Dah dua minggu pakai, 70% parut dah hilang..

my little family / kaftanbatik berkata...

aduh, seksanya bila dah bsar2 kena kan... dah la nk kena uruskan anak2 lagi..
byk2 bersabar ya..

εïз mummyHaza εïз berkata...

alahai.. sian sya... take care yek.. jangan di garu kuat parut tu..

Sya berkata...

sya to padlie..

tq padlie...sya pun tengah mencari krim yg boleh hilangkan parut...tq 4 the info yer..:)

Sya berkata...

sya to kak ma kaftan batik

betul tu kak ma...hanya Allah s.w.t yg tahu...urusan rumah tangga di teruskan walaupun masih sakit badan2 dan demam...nak jaga anak lagi...aduhai

Sya berkata...

sya to mummy haza..

tq mummy haza...nasib la dah tua2 baru nak naik...hehe

mat lipat berkata...

So cmne keadaan parut akak skrng?sapu ape?sy pun kena jugak...huaaaaa...berparuttt

Sya Kiffli berkata...

parut kat muka akak dah hilang mat lipat....cuma lekuk2 mcm kawah tu tak ilang la...2 tahun amik masa nak ilang...lepas kena parut dekat setahun baru akak pakai skincare sf beauty...lepas tu parut makin pudar dah