HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Isnin, 26 Julai 2010

ALFATIHAH KEPADA ARWAH HURIN INSYIRAH BINTI AZMAN

Assalamualaikum....

Apa khabar teman2 blogger...lama sya tak jenguk blog kesayangan sya nih...5 hari tak tengok blog macam 5 bulan...turun kolumpor bawak jek netbook tapi tak sentuh pun...banyak bender nak selesaikan...actually kalo u ols nak tau pemergian sya sekeluarga ker kolumpor sebab nak jenguk anak buah kesayangan kami yang sakit...arwah sebelum nih memang ada komplikasi dalam perut ibunya lagi...setahu sya tali pusat nya terbelit masa di awal kehamilan....jadi makanan yang disalurkan dari ibu tak sampai kepada bayi...jadi sesetengah anggota badan tidak ada yang sempurna...mungkin ini yang telah di tentukan oleh Allah s.w.t..

sya masih ingat lagi..tahun lepas sya ngan SIL sama2 mengandung..cuma sya awal sikit jek dari dia..tak silap beza 2/3 bulan jek...Danisya lahir bulan Oct 09 dan arwah lahir bulan Dec 09....kalo nak dikirakan Danisya ngan arwah sama baya...tapi Tuhan lebih sayangkan nya...masa pergi kolumpor terasa ralat sangat sebab sempat tengok kejap jek..tak sampai 1 hari...

actually b4 p jenguk arwah sya n hubby berkampung di rumah BIL kat bangsar..sebab hari pertama tuh full day ngan En. Zahir...belajar FA..(storynya coming soon)...2nd day tu ker PPUM hantar barang order kak salmah Shah Alam dan lepas tu ker Masjid Jamek melilau cari baju raya...so, malam tu baru kerumah arwah..sebab ingat senang tak payah ulang alik...dan kami plan hari ketiga tu berkampung di Serdang...(rumah arwah)

pertama kali tengok arwah sayu hati sya...rasa nak nangis sangat....tapi hati tahan...sat g kalo menangis susah nak henti...terasa pilu sangat hati nih...tambah2 lagi usia arwah sama ngan anak sya....dan arwah anak buah kita...wayar berselirat di tubuh...dan bernafas pun pakai oksigen...bila dikenang balik rasa sedih sangat...tengahari jumaat tu SIL cakap badan arwah panas...mencecah 38c...kira panas tuh...masa tuh BIL tak der kat umah p keje...my hubby kuar...sumer tak der..yang ada x tau nak bawak kete jln kolumpor..nak bawa arwah ker hospital...tapi nasib baik BIL balik cepat...

bila dapat tau paru2 arwah dijangkiti kuman...kami dok agak sat jek kot kena tahan wad...nak dijadikan cerita pagi sabtu sya n hubby dok kemas2 barang nak balik langkawi...opah arwah bagitau arwah dah tak der awal pagi tu...air mata sya terus kuar...tak tertahan rasanya...sedih sangat...tak sangka arwah dah pergi buat selama-lamanya setelah atok, nenek, mak sedara, bapa saudara dan sepupu dia datang jenguk dia..macam dia tunggu kami datang sebelum dia pergi...itulah kerja Tuhan...apa yang berlaku di tentukan oleh-Nya..kita yang masih bernafas nih kena redha..harap SIL n BIL tabah menghadapi dugaan nih...Allah s.w.t lebih sayangkan arwah..itulah harta ibunya di akhirat kelak...esok2 boleh bawa ibunya ke dalam syurga yang kekal abadi...

semoga sahabat2 sekalian yang membaca n3 nih...sedekahkan AL-FATIHAH kepada arwah HURIN INSYIRAH...amin...


5 ulasan:

Miza Yusof berkata...

innalillahhiwainnailaihirojiun. banyakkan bersabar ye kak.

Lan Antique Collection berkata...

salam sya...dah balik kg... Innalillahiwainaillahirojiun... terasa jugak sedihnya...maklumlah kita pun ada anak...bagaimana perasaan mak bapak dia....mmg betoi itu aset mak bapaknya diakhirat kelak...tabah dan sabar..mgkin ada hikmah disebaliknyakan...

LyNn HaMzAh berkata...

al-fatihah...
moga roh arwah dicucuri rahmat...
semoga parents arwah tabah hadapi semua dugaan...

ezany berkata...

al fatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat..

Sya berkata...

to miza yusof, lan antique, lynn hamzah n ezany

Terima kasih semua...sama2 lah kita doakan roh arwah dicucuri rahmat..seorang bayi yang lahir diibaratkan sehelai kain puteh yang belum lagi dikotori sebarang cela..syukur alhamdulilah..syurgalah tempat mu..