HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Khamis, 12 Ogos 2010

MANGKUK CINA - VICTORIA CHINA ROSE

Salam ramadan di pagi khamis yang indah...

OHHH TIDAKKKK...ADAKAH AKU SUDAH KENA PENYAKIT BERJANGKIT GENG BARANG ANTIKKK.....

hik...hik....dolu-dolu dok pandang ajer koleksi kawan2....walaupun berkenan tapi hati masih ku tahan...bukan aper...sya risau kalo terjebak...parah nanti...sat g asyik menggali jek kerjanya...hikhik...okey citer untuk n3 nih ialah mangkuk cina yang sya jumpa nih...ekceli banyak lagi yang jumpa..tapi beli yang nih dulu...yang lain biarkan dulu yer....

mangkuk 3 roses nih sya jumpa kat kedai hardware...ala2 gudang la...memang dah agak mesti ada sebab tauke cina...mesti jual pinggan mangkuk cina...hikhik..pandai2 jek sya nih...okey u ols..jom layan pic..:)
















sya beli empat ketui ajek....bila pk balik kalo 5 ketui lagi elok kan...kena p beli lagi 1 nih...hikhik...mangkuk nih ada 3 roses jer..satu munga ros besar dan dua munga ros kecil....so sweet..:)

nih ler koleksi barang antik pertama sya....lepas nih ada lagi ker yang kedua...naik risau dibuatnya...bukan risau apa...sat g dok menggali...susah nanti...hahaha

made in china u....:)


p/s : ada yang berkenan...habaq mai kat cheq....roger2 ajer...:)



3 ulasan:

rafidah berkata...

Salam Sya..

Ramadhan Mubarak utk Sya sekeluarga. Akk just nak bagi sedikit info ya. Bunga yg kat n3 sya ni dipanggil oleh antik2 collectors sebagai Victoria china rose, ya.

Dan satu lagi, utk pengetahuan Sya dan yg lain2 (munkin yg tidak tau), biasa nya pinggan mangkuk cwn antik ni, tulisan di bwh nya tidak ditulis dlm warna hitam ya. Kalau yg dlm warna hitam tu, biasanya barang baru (repro). Bukan nak tunjuk pandai ya Sya, sbb akk ni pon org baru gak dlm dunia antik ni. Tp just nak share apa yg akk tau based on apa yg otai2 antik beritau akk.

ida berkata...

Betul kata kak Rafidah tu..akak sokong..

Sya berkata...

wsalam kak...

ooo..yer ker...baru lah sya tau...sya main hentam jek letak nama mangkuk tuh hehe...sebab tak tau nama..lagi pun sya nih bukan bukan peminat antik sangat...so bila nampak ada jual rasa nak rembat plak...hehehe....

tak per kak...tq bebanyak sebab kasi info....kalo akak tak bgtau sampai lani sya x tau...sangat2 bertrima kasih...singgahlah selalu yer..:)