HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Sabtu, 14 Ogos 2010

MY HOME SWEET HOME AGAIN

Salam di pagi sabtu...salam ramadhan untuk semua

Dah masuk 4 hari kita berpuasa....semoga Allah s.w.t memberi rahmat dan kekuatan untuk kita menunaikan ibadah puasa di bulan ramadan ini...:)..bila bulan puasa jenuh dok pk nak masak apa...tiba2 jadi blur...macam sya nih yang makan berdua jek..kalo hari keje lebih senang cari kat pasar ramadhan...tapi kalo hari minggu macam nih..lebih selesa masak...walaupun masak yang simple-simple rasa lebih sedap lauk yang kita masak sendiri berbanding beli kat pasar ramadhan...tapi kalo kueh mueh tuh memang sya failed sikit...kalo cucur pun hubby buat lagi sedap..kuakuakua...

okey  u ols..n3 kali nih bukan nak story mori pasal masakan di bulan puasa...hikhik..biasa ler apa lagi kalo bukan pondok kecil ku ini...sajer cewi nak nunjukkan sedikit perubahan dalaman yang sya buat...kesian cik abang dok mendrill dinding nak gantung plate...sib baik sporting gak cik abang sayang nih...tak pernah merungut..hikhikhik....u ols jom layan pic..:)














di bahagian depan nih...tak der banyak perubahan sangat....cuma tukaq jam tuh ajer...dulu jam kaler biru munga hydragea....tapi nampak cam malap ajer...maklumlah dah kebas jam dinding cup cake kat romantika hari tuh...jam lama tuh dok kat sudut lain plak..frame gantung munga-munga tuh pun rembat kat kedai hardware ajek..murah sangat...tapi lepas nih kalo ada yang lagi cantik mau kena tukar lagik..hikhik...


yang nih plak....sya tambah rumah teko...teko kecil2 yang sya EG ngan kak sali tuu....ingat nak parking teko nih kat tempat lain..tapi bila pikir balik..kang terkena plak sat g jatuh terburai...tak pasai2 kena cari lain..bukan senang nak terjah ker KL balik beli teko yer dak..hikhik...plate welcome yang sya belajar lukih ngan en.zahir pun ada kat sinun...jangan tak perasan topiari kesayangan hamba pun ada kat bawah tuh...tapi susunannya masih tak cantik lagi...tapi belasah lah dulu yer...lepas nih kalo ada idea kita tukar lain..hikhikhik.. 


meh kita zoom lagi dekat....kekosongan masih ada lagi 3...kalo saper-saper ada anak dara teko...bolehlah sya masuk meminang...calling2 lah sya yer...kot2 lah akak-akak sumer ada koleksi teko lain dari yang sya ada nih... 

  
yang nih plak bezanya dulu sya gantung kain pua kumbu...lani sya dah ubah letak plate munga-munga henglish...haaa...perasan tak plate FA tuh..yang tuh sya order ngan kak gee....dah lama beli tapi baru gantung...kat tengah-tengah tuh masih kosong...ekceli sya ada plan nak letak something yang lukih-lukih gak...tapi masih misteri u....dalam kepala nih dok pk samada nak minta orang lukih atau lukih sendiri....masalahnya kalo lukih sendiri masih tak berapa pandai...apa2 pun kita tunggu dah lihat ajerkk...:) 

  














kalo kat dalam pic nampak masih kosong dinding kat umah nih...tapi kalo tengok live kat luar nih...cam dah berserabut dah....hubby sya pun tak kasi kalo banyak sangat barang yang dok gantung...tak cantik katanya...:)..apa pun u ols..janji apa yang kita buat kita happy...happy ajerk sya nih..kalo tak memperabiskan duit tak sah..itu lah perempuan namanya..alah membeli menang memakai...:)

selamat berhujung minggu....bye...bye...:)



2 ulasan:

Iman berkata...

cantiknya ruang tamu sya.....saya pun suka warna hijau....suka sesangat....

Sya Kiffli berkata...

trima kasih iman...sya pun suka kaler ijau...:)