HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Rabu, 9 November 2011

~ JALAN-JALAN DI HARI RAYA

Salam semua...

Disebabkan tak kemana2 hari kedua raya haji...kami keluar jenjalan..itu pun dah kul 6 petang sebab tunggu anak2 bangun...pas tu nak siapkan sorang2 anak punyalah berjam2...hehe

kami tak kemana pun...just p taman mainan jerk...itu pun sebab kesian kat kak eisya asyik tunjuk nak p taman jek kalo time tu lalu kat kawasan taman mainan...


mamanya dan lagi tu posing b4 turun umah...hehe...kata papa...'dan lagi nak posing'...hehe..lama mama tak amik pic pa..ngee


papa ngn dik mia....dik mia tu dok tengok apa tu dik mia....


tak plan pun ker Mc D...masa p beli barang baby kat billion sesajer jer cakap nk p...last2 lepak la terus...dik mia pun tido...ada can ar nak mkn luar..klo tak risau gak..nyer buat nangis ker haper....jenuh kalut mamanya nak pujuk...tambah2 dik mia kena kasi susu badan baru diam...:)


kak eisya ni kalo p Mc D or KFC apa yang dia suka kalo bukan fanfrise...1 pek tu licin... 


sib baik dik mia tido...walaupun bising gak dalam Mc D tu..dik mia tetap tido lena...


nih plak jejaka perasan...bila nak amik pic dia jer terus tutup muka...kata papa..amik mata jek lah...he..perasan tul...hehe


mama wif dik mia...mama nampak kurus jek kan....kuang3..perasan lak...mmg ku rasa ku kurus sbb kalo pakai cincin yang b4 ni ketat lani dah longgar ckit...hehe


tengok la kak eisya ni....seronok sakan dia....tapi kesian gak sebab main tak dan nak puas mama ngn papa dah ajak balik....sebabnya...waktu dah nak kul 7...tak elok main petang2..tambah2 bawa dik mia yang baru 2 bulan ni...


kak eisya tengah tunggu makanan...sempat lagi posing..papa dia snap pic..mama plak tengah Q order makanan...

seronok plak kuar jalan2....ingat minggu ni nak bawak anak2 p taman lagi la...kesian kakak danisya tak puas nak main...nanti kita p lagi yer kakak...

sambil rehat2 kat umah semalam...sesi dialog mama ngn papa...

mama : pa, mama rasa kita ni anak dua ni pun dah cukupkan...

papa : senyum sambil buat muka...:p

mama : yer la yang dua ni pun dah tak larat dah nak jaga...
tp kan pa..kalo 2 orang jek nanti bila dah besar dan kawin..dah jadi hak orang dah....anak pempuan kena dengar cakap laki dia...
nati kalo raya dorang tak balik raya...kot2 raya umah mentua dia..tinggal kita berdua jek la pa..

papa : alah kita buat biasa jek lah...:)

mama : boleh erk gitu...nti klo kita tengok orang lain anak2 balik raya kita plak yang sedih...:(

nota tangan ~ hmmm...org laki banyak tak kesah kan...kalo orang pempuan pikiaq sampai habis...walaupun sesuatu bender tu belum lagi berlaku...tapi dah pk dah..hehe


2 ulasan:

zOeY zAu YaH berkata...

comelnya anak2 kak...

Sya berkata...

he...tq zoey zau yah...semua tembam2 zoey...:)