HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Ahad, 11 Mac 2012

~ WILD ROSES JEPUN

Assalamualaikum

Hari ni sya berkesempantan n3kan blog...biasalah kalo weekend memang blog sya tak bern3...alasannya MALAS sebab dok umah....x dan nak bern3 sambil melayan si comel 2 beradik tu..hikhik

Koleksi Wild Roses Jepun sya yang tak seberapa...
ekceli sya tak der betul2 nak kolek koleksi nih...sebab b4 ni sya mmg dah kolek wild roses biasa (china)...cuma yang wild roses biasa tu sya masih tak jumpa cawan2nya lagi


 wild roses jepun ni bermula dari tureen yang sya hunting sendiri (rindu plak nak p tempat tu..hikhik), pas tu sya dapat 1 teko bulat sedan, 1 mangkuk sampan, 3 set cawan ML dan 1 biji sugarpot...

lani sudah terpaut untuk memiliki teko aladin yang cantik dan cun seperti koleksi Kak Yatt Precious....sangat2 cantik di mata...:) InsyaAllah kalo ada rezeki untuk ku....kalo x der pun x per..terima dengan redha...:)


tureen besar yang saiznya kalo x silap mencecah 12"....di lahirkan kembar....si kembarnya sudah berada di Klang...:)


set cawan yang sya dapat dari Bonnie....cop mohor kalo x silap "marukoh jepun"...kalo silap harap di maafkan sebab tengok sekali imbas jer kat bontotnya...

agak berbeza sedikit dari cawan yang kak yatt punya....tp i likeee


sugarpot juga dari Bonnie....tp x tau bentuk apa....janji comel


teko bulat dari bro Rieza Ry...teman fb....sweet jer teko ni...


mangkuk sampan juga dari bro Rieza Ry....made in japan juga...mangkuk ni dah dok kat dapur...tolong tuannya wat letak lauk....hikhik....rasa macam nak kolek mangkuk2 sampan plak...bukan apa...senang boleh gilir letak lauk kan...cantik pun cantik...hihi..susah kalo dah minat PML...lepas satu....satu nak kompol...

 nota tangan ~ keluar dari tajuk asal jap....(kalo orang yang makan cili mesti rasa pedas kan....kalo x betul apa yang di kata kenapa nak terasa...hikhik...kira betul la tu...masyaAllah....kesian kan...sebab dikurniakan akal yg pendek dan hati yang kelabu asap...hikhik...panjang lak membebel)

permisi dulu..


4 ulasan:

Mama Gee berkata...

cantiklah bunga dia sya..untung dpt kumpul koleksi ni...

Zefa NorAsmara berkata...

Jalan2 intai koleksi wild roses sya.. :D

Sya berkata...

sya to gee

bunga ni mmg cantik gee...wild roses jepun...rosesnya pun nampak lembut...tp alsusah la nak dapekk...huhu

Sya berkata...

sya to kak zefa

thanks kak zefa...nti mai lagi erk