HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Ahad, 1 April 2012

~ HASIL BELIAN DI HCM VIETNAM...:)

Assalamualaikum

masih lagi tak habis citer dari HCM...hihi
hari ni sya nak share hasil belian yang tak seberapa di HCM tempoh hari...
hasil belian tidak lah banyak...
bolehlah sekadar untuk kenang-kenangan..
jom layan...


model tak berbayar hihi....yang ni jenis jubah dari kain Lycra...sya beli jubah ni di "minh butik" memang jenis kain ikut badan...mula2 tak terpikat...tp bila tengok yang ni terus terpikat....harga jubah ni RM55 = 18 USD.. 


masih lagi model tak berbayar...pandai plak cik somi amik pic...hihi
baju kurung ni sya beli di night market dengan harga RM45 = 15 USD


mek comey ni sya angkut dari vietnam gak...hihi..
baju tradisional vietnam...sajer pilih kaler pink...
beli kat bentham market...tp perniaga kat situ dah tulis 'fix price'...so harga memang tak leh kurang la..
kalo tak silap...sya beli dengan harga RM24 = 150,000 VND (Vietnam Dong)...harga ikut saiz baju


bergaya sakan yer mek tembam...
baju kurung yang dah siap untuk mek tembam sya beli di 'minh butik' gak
lepas pada beli baju ni sya ada p butik lain...kat sana lagi cantik...aduhai ruginya...
tak per lah kakak...yang ni pun cantik gak kan...hihi
yang ni harganya RM30 = 10 USD


si bolatt comey mama ni...semalam baru merasmikan baju mama beli yer..
sya beli kat night market gak..
harganya lebih kurang RM22 = 120,000 VND


Baju kurung si bolat mama....saiz yang paling kecik...saiz 1
sya pilih kaler purple gak...biar sedondon ngan si kakak...beli kat butik..tp lupa dah nama butik tu..
harganya RM24 = 8 USD


ini lah diantara kain2 pasang sutera Vietnam yang sya beli...sya beli lebih kurang 12 pasang termasuk yang tuan tanah....yang ni sya beli untuk kasi kat family2 sebagai cenderahati sya p kat sana...semua beli utk pempuan jer yer....yang lelaki dok beli pung...nanti kita beli lain erk utk abah ngan adik yus...hihi


kalo p sana semua nak beli...semua cantik2 kainnya


yang ni plak tuan tanah punya...tuan tanah beli kain pasang sikit jer untuk dia...sutera vietnam yang kaler puple tu memang lain sikit dari yang lain...sya beli RM47....kain cotton nampak buruk jer kaler dalam pic ni...kalo kat luar memang nampak cantik....sya beli dengan harga RM33....pastu kain telekung bunga dark grey sya beli around RM40 lebih di minh butik..

semua sya beli kebanyakan kaler purple....niat di hati nak buat baju raya family kaler purple...tak bincang pun lagi ngan cik hubby...hihi...kira ok lah yer papa erk...:)

beg buatan tangan....beg ni kalo tengok macam tak kukuh pun...sebab kainnya cam ringan jer...
sebab terpikat ngan member2 dok beli....sya rembat lah 2 pcs....satu utk sya...satu utk member opis..
yang ni sya beli RM57 for 2...dah diskaun RM3...kalo tak RM60 for 2..


Fridge Magnet from vietnam with lov....murah2 jer...sya beli rm1.50 jer setiap pcs...so leh borong banyak sikit...:)

itu ajer lah yang sempat di shopping...sebab bawak wit pun x lebih dr 1K pun...nanti ada rezeki kita p lagi...hi

nota tangan ~ harga dan gambar2 hanya untuk rujukan teman2 yang ingin berkunjung ke sana...tidak ada niat untuk menunjuk2 yer....sharing is caring....muahh



6 ulasan:

Miss Leha berkata...

Salam,sy akan ke vietnam nxt week..
Xde kn cukai ke kt airport?

Tanpa Nama berkata...

Salam.....thanks a lot.tak rasa menunjuk pon tp sgt2 berguna tuk jadi panduan yg berguna.sgt2 lah bagus.good job

Sya Kiffli berkata...

miss leha...

wsalam...alahai naper tak perasan ada komen awak...masa sya p tak kena cukai pun sebab p dengan rombongan opis...dorang bedak2 kot kalo yang ada terlebih beli..:)

Sya Kiffli berkata...

wsalam tanpa nama...

sama2..alhamdulillah sya pun berharap setiap entry dalam blog ni boleh di buat rujukan pada yang nak ke sana...tp kalo tengok ranking..n3 belian di ho chi mint agak tinggi berbanding n3 yang lain..tq ya sudi singgah sini..:)

Tanpa Nama berkata...

sis sy nk tnya..g sana beli bju kurung sis guna duit vietnam don ke us dllar? maaf tnya..nk tau..

Sya Kiffli berkata...

akak standby duit vietnam dan juga duit dollar dik...ekceli duit malaysia pun dia terima gak...tengok kedai la...kadang2 duit malaysia pun dia ada terima...baik standby duit vietnam, dollar ngan RM...tak per nanti boleh convert balik kalo x habis guna..heheh