HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Ahad, 27 Oktober 2013

JALAN2 @ TAMAN BUAYA LANGKAWI 14.10.2013


hai uolss
seminggu lebih cps tak bersiaran...
alkesahnya cps baru lepas ok dari demam...huhu
tak penah demam seteruk ni rasanya...ada pakej batuk dan selsema....alhamdulillah...terima ajer nikmat yang Tuhan bagi kan...

kami sekeluarga tak dapat balik raya qurban tahun ni....ekceli selalunya raya qurban kami raya kat langkawi jer....tahun ni bila nak balik raya kat kg halaman ada masalah plak yang tak dapat di selesaikan...huhu...so tak per lah kami redha beraya disini...

sehari sebelum raya cps bawa anak2 jalan2 taman buaya....kakak danisya request nk mai sini dah banyak kali dah....so, bila mak paknya pun dapat cuti panjang raya haji baru ni....dapatlah bawa anak2 jalan...taman buaya ni terletak di utara pulau langkawi...nak ke penghujung tanjung dah...jauh la juga dengan umah kami....dok langkawi ni dah masuk 5 tahun lebih....tp ni kali pertama jejak kaki ke sini...:)

bila dah sampai sini....seronok la gegirl dua orang ni...happy sokmo anak2 mama...:)

muka xcited nak p jalan...

papa & gegirl....

mama & gegirl....mmg susah nak amik gambar anak2 cps....kakak danisya tu ok sikit...kalo adiknya agak payah sikit...kena amik pic candid jer ngan dia....susah betul

adik time ni jalan pun dah tak berapa nak dah...ekceli adik damia sakit kaki...tak perasan kaki dia dah mula bengkak...tak tau kena apa...badan pun dah mula panas...


amik pic ngan buaya mumia...hehe...anak pak arab mana tu daaa...tumpang sekaki...time ni kami jer family melayu yang dok ada mai jalan2 sini....kebanyakan ramai family arab, india dan cina....org kita dok kalut buat ketupat masa ni...kami jalan2 daaa...hakikatnya hati sedih tak dapat balik kg beraya ngan makkk.....huwaaa


sian adik time ni badannya dah tak berapa nak selesa....

kakak maintain jer dia....posing sokmo


bahagian belakang taman buaya....time ni hujan plak renyai2....walaupun cuaca dah nak masuk tengahari...tp nyaman jer rasa....cuma tak best jalan2 kalo hujan2 ni...kat belakang tu nampak bukit....

kami kena hujan kat sini la...damia demam > mama demam > papa demam > kakak danisya plak demam...

amboii kakak

on the way nak kluar taman dah....adik dah mula tak selesa....lepas kluar dari taman ni kami terus bawa damia ke klinik....lepas makan ubat petang tu sib baik damia terus ok malam raya tu....alhamdulillah...tp malam tu mama dah sakit kepala berdenyut2...tapi gagahkan juga masak sikit untuk juadah hari raya....tp bila pagi raya memang mama dah collapse...langsung tak boleh bangun...badan panas...huhu...terus teringat mak kat kg...


adik muka dah berkerut2 tu....sian adik


buaya tengah nak makan....besar2 giler buaya kat sini

ini citer minggu lepas sehari sebelum raya....lepas ni cps sambung citer hari raya dan seterusnya....memang raya kat tempat orang tak meriah macam tempat sendiri kan...

ok lah uolss...thanks yer pada uolss yang sudi singgah sini dan follow cps...walaupun cps tak sekerap dulu hapdet my blog....:)

Bye


2 ulasan:

rostina76 berkata...

salam CPS….lama tak singgah sini. comel2 & tembam je anak dara CPS. btw aritu kami p langkawi tak smp plak ke sini. tapi mmg best la p langkawi. pasni p lagi blh terjah rumah CPS plak la ;)

Sya Kiffli berkata...

wsalam rostina76...terima kasih..buah hati pengarang jantung cps tu...hehe...cps pun baru pestime sampai sini...padahal dah lama dok langkawi...hehe...boleh aih..sila2..jemput la datang umah..salam kenal dari cps sekeluarga...:)