HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Ahad, 24 April 2011

~ AKHIRNYA KARI IKAN TANPA SANTAN KU MENJADI...:)

Salam semua...



 penat betui hari ni...habis sakit satu badan....
apa x nya...semalam dari 7 pagi sampai 8 malam kena bertugas sempena TM Amazing Race...yang di buat kat Langkawi tahun ni

keja aku apa lagi kalo bukan buat sales...
muka pun rasa hitam berkilat dah ni sebab dok tengah penas...

hari jumaat aku ada masa bersama famly....so, apa lagi mencuba sendiri masak kari tanpa santan versi penang....hari tu sya tunjuk kat u ols yang boss sya kasi kan....

 haa...hari ni nak kongsi yang sya buat plak....tp sya buat pekat sikit....cuma nak kata sejibik cam boss sya buat tu tak la yer dokk...

sya masak kari ikan Jenahak...betui ke erk...ke ikan Geghukk...betui ke aku eja nih...hehe...ikan pun x kenai...mula2 plan nak masak kari ikan Temenung...tapi cam rasa nak makan ikan Temenung goreng plak...
so, tak kan kari pun Temenung...goreng pun Temenung...sya tukar menu...Jenahak buat kari...ikan Temenung goreng kunyit cicah sambal belacan...fuhhh terangkattt.....:)

 mula2 memang cam ni....lama2 nanti bila dah selalu masak mestilah makin ok yer dokk...janji rajin...jangan malas2...:)

memang kalo makan kari tanpa santan ni tak muak...tak sama cam kari letak santan...kalo yg letak santan makan sikit pun dah rasa muak....:)

okey lah u olss...permisi dulu yer...await ngantokk sangat nih...adusss


1 ulasan:

kak aton berkata...

Salam hari minggu..
akk n suami pun suka makan kari..nanti share resepi tu ye sya. hihi nak yg senang je.. tiru resepi