HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Selasa, 19 April 2011

~ KARI IKAN VERSI PENANG

Salam ceria...



Pagi ni sya nak kongsikan menu makan malam tadi....hehe..pagi ni baru nak share yer...malam tadi sya malas plak nak menaip...layan fb jek kejap..

kari ikan ni pemberian my new bos...bos sya baru transfer sini baru bulan lepas....dan memang seorang yang baik hati....alkesahnya kami dok sembang pasai kari dan sya memang nak belajar masak kari tanpa santan...sebab kalo masak kari pakai santan cepat muak kan ????

so, pagi semalam tup2 dah dapat satu tupperware kari ikan...memang sedap....yang ni sya sorang jek ngan ngap sebab my hubby x mau makan nasi...dia kuar ngeteh ngan member dia...hmm...biorlerr...biorr ku makan sorang2...danisya pun dah tidoq awal...minggu ni cadangnya nak buat ler kari ikan tanpa santan...itu pun kalo sya tak kerna bertugas hari Jumaat nih...nak tau apa kata my hubby nanti...hehe...kalo kena keja alamatnya kena tunggu 2 minggu lagi baru sya masak...

kalo hari keja sya lebih suka masak yang simple2 jek untuk makan malam...cam nasi goreng ker...mee goreng ker...kalo nasi pun..just goreng lauk dan sayur...simple...gulai malai tak mau buat sebab dah sah2 mesti tak habis...nanti buang jek...kan itu membazir namanya....:)

b4 ni memang sya ada masak kari tapi letak santan...memang rasa muak cikit dan cepat rasa kenyang...

lani dah tau dah cara-cara dan bahan2 nya...kalo sya buat nanti boleh share kat sini..yum..yum... 



2 ulasan:

Mek Norfa berkata...

sedap nya...lapar nih

Sya berkata...

hehe...mmg sedap norfa...yum..yum..