HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Isnin, 26 Disember 2011

~ MY PRECIOUS BIG ROSE

@>>-->-- Assalamualaikum @>>-->--




....SINGLE BIG ROSE....

fuhhh lega....setelah hampir sebulan menunggu ketibaan si cantik jelita ni...akhirnya tertunai sudah hajat ingin memilikinya...walaupun dulu hanya terlintas di fikiran atau pun hanya dalam mimpi ajer...tidak terfikir akan ku dapat dalam masa terdekat ini...apa pun itu lah rezeki yang di kurniakan oleh Allah s.w.t...kepada hambanya yang meminati PML ini....:)

walaupun hari ni fikiran sedikit bercelaru disebabkan banyak hal...tp ku gagahkan jua untuk menN3kan koleksi kesayangan ini...


buat masa ini....ini sajalah yang ada koleksi big rose sya...1 teko aladin, 2 pinggan leper hunting sendiri, 1 pinggan meakum dari arwah tok sedara dan 3 set cawan....lani harap2 dapat 3 lagi set cawan ML nya...:)


aduhaiiii....meleleh ayaq liuq wa cakap lu....mengancam tak????..ni adalah pandangan depan teko...bunga terang dan besar....


ini pulak pandangan belakang....bunga nya sama..besar dan terang macam yang dilihat dari posisi depan....kalo teko aladin made in china tp yang di perolehi dari Malaya bunga di posisi belakang agak kecil....tapi yang ini dari Surabaya Indonesia pattern ada sedikit kelainan....

orang jawo....mesti makanterlebih jamu sebab tu cun habisss...hehe


 
ini plak rim goldnya...mula2 tengok memang terkojut den...rim gold nya sangat tebal....dan berkilat2 u...di bahagian atas penutup pun ada gold....:)


cawan yang cun melecun...


2 biji set cawan ni memang sya dapat dari Surabaya juga....apa yang pasti sya tengok piringnya ada sedikit kelainan dengan yang Malaya tang besar bunga pada piring...yang malaya besar sedikit dari yang indonesia...


yang ni plak cawannya sya dapat masa hunting sendiri...nasib baik x jual...sbb dulu sya mana ada seketul pun bunga ni...piring nya sya rembat ngan halim..seketul jerk...


cop mohor pada cawan ngn teko....ekceli sya tak pernah tengok lagi cop ni...lain kan dari malaya...


ku bersyukur sangat dapat si big rose yang cun melecun ni....walaupun uwang ku keluar bagaikan air yang laju....tp sangat2 berpuas hati....hehe

nota tangan ~ Misi seterusnya...apa lagi kalo bukan si WET ROSES....hmmm...dah nampak cawannya....ku dapat tau telah dijual...tetiba jer rasa PENING....tak per lah...bukan rejeki ku lagi...


ok u olss....bye2..permisi dulu



2 ulasan:

Norsalmi berkata...

Sya.. Cantiknya aladdin single big rose ni.. Akak ada teko bulat & set cawan biasa je..

Sya berkata...

sya to kak salmi

tq kak sal...sya pun baru dapat tu kak...alhamdulillah...sangat2 bersyukur dapat tu...insyaallah akak pun akan dapat juga..:)