HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Isnin, 4 Mac 2013

~ NASI AYAM SIMPLE


Hai uolss...
hari minggu lepas...di hari jumaat yang indah....ewahh...cps terlebih rajin plak...ekceli rajin sokmo hahaha...cuma itu hari jer terlebih rajin nak masak nasi ayam simple untuk my family....dah lama berhajat nak buat...tp biasalah kan...sebelum buat tu nak kena google dulu resepinya sebab pestime buat...hihi....ekceli  tak susah pun nak membuat nasi ayam ni....tapi tidak lah semudah kacang mak enonn....kena tau juga apa yang perlu di tambah supaya kasi sedapkan...


cps tak der la ikut betul2 resepi dalam intenet ni....apa yang perlu di tambah atau yang tak der bahan2 cps tak taruk pun...hari tu terlupa daun pandan nak letak dalam nasi...hihi...tp sedap juga....itu pun optional jer kan...

 cps tak goreng pun ayam tu...cps rebus dan panggang jer pakai aluminium foil atas dapuq gas...almaklumlah...berzaman nak beli pemanggang ajaib masih tak beli2 lagi...padahal berlambak kat langkawi ni....harga tak mahal pun....hihi..itu lah kan...kalo memang ada depan mata tak kalut nak beli pun...yang tak der tu yang dok pulun nak carik....sabaq jer lah...

ayam pun masak setengah ekor jer sebab makan 2 orang dewasa..mama ngan papa jer...nak masak sekor kan takut membazir plak....gegirls dua orang tu tak makan banyak mana pun...tapi semua licin....hihi...masa makan memang tak ingat nak diet....lepas makan baru kalut dok pikiaq badan dah naik...adoii

ok cps malas sikit nak taip resepi....kepada u olss yang teringin nak masak nasi ayam...u olss google jer kat intenet resepi nasi ayam....dan mesti berlambak kluar resepi2 nasi ayam yang perlbagai versi yang boleh di buat rujukan....selamat mencuba...☺ 


sambil2 tu jom baca isu ni...{klik disini}



2 ulasan:

wantie berkata...

memang suka makan nasi ayam. suka la kalau mkan tu, kicap+ cili+ sup, tuang semua sekali.

selalunya time balik kampung je buat nasi ayam ni. my mom suka jugak

Sya Kiffli berkata...

salam wantie...sya pun juga juga ekceli...tp anak2 lagi suka...a.a betul tuang sekali semua tu dalam nasi kan...mmg sedapp...

thanks ya singgah sini n komen...:)