HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Rabu, 3 April 2013

~ PERMATA HATI SAYA ^______^


hai uols
dah lama rasanya cps tak cerita ceriti permata hati kesayangan....
 dua2nya dah makin membesar dengan sihat dan bijak....danisya dah masuk 4 tahun dan damia dah masuk umur 2 tahun....lani dua orang ni la yang dok teman mamanya....peneman tidoq...sorang disebelah kanan...sorang di sebelah kiri...hihi



di sebabkan papa pun outstation jauh....lama plak tu...mama pujuk anak2 dengan kasi meinan sorang satu....mama beli stroller baby....teddy bear yang comel2 tu mmg dah ada kat umah ni...ingat nak beli anak patung yang kelip2 mata macam orang tu....tp cps plak tak berapa suka benda tu ada kat umah....lagi pun kalo anak patung menyerupai manusia tak elok letak kat dalam umahkan...(padahal mamanya takut macam dalam citer anak patung hantu tu....alahai lupa dah apa tajuk citer tu)


budak comel yang bersuara serak2 basah ni....mama cukup nak tergelak dengan tingkah laku dia....kalo usik kakak sampai kakak tu nangis meraung2....dia suka usik kakak dia....amik barang kakak, usik meinan kakak, suka tido bantal kakak, suka tarik rambut kakak....mcm2 lagi lah....kakak pulak manja sikit....kalo ada usik terus nangis teresak2....kesian kakak danisya


telefon meinan tu mamanya baru beli jugak....beli kat adik damia...kakak pun tumpang sekali main...mama dah beli princess kat kakak sebab kakak suka princess....tu kakak danisya tengah main buat2 call papa....ayat dia selalu tanya 'papa keje ker'...'papa dah makan'....'papa dah mandi'....hihihi...macam2 kakak ni...hampir hari2 3G dengan papa dia....tengok muka dan dapat sembang jap2 pun dah ok....janji lepas rindu mama anak2.....☺


nur damia irdani....dah makin besar dah anak mama ni....saper yang tengok dia kebanyakan kata damia tak ikut muka papa atau mama....ikut muka saper yer anak mama sorang ni....ikut muka mak sedara dia kot....tp muka damia ni ada sama dengan muka sepupu dia sorang....badan pun tak chubby sangat macam kakak masa kecik...kakak dulu badan berkatan2....damia badan dia tak kurus tak gemuk....☺....si kecik yang bersuara lantang dan serak2 basah ☺....cuma yang ikut papa mama tengok ada lesung pipit kiri kanan jer.....ingat dulu masa dalam pantang bulu mata dik mia pendek jer....kening pun tak lebat...apa lagi mamanya gunting sikit bulu mata yang hujung2 tu....orang cakap nanti bila besar jadi panjang....sib baik mmg panjang betul...hihihi...tang kening jer mama dah cukur masa dik mia kecik tapi tak naik lebat mcm kakak dia....hihi...biasalah mak2 ni nak ajer anak pempuan dia comel2 kan...hihihi

mamanya lani macam lipas kudung kat umah....dari A-Z semua kena settle sendiri...mula2 memang rasa penat sangat sebab kena buat semua keje...kadang2 mood down juga....dengan anak2 yang kadang2 meragam....suka bergaduh tu yang mamanya tak tahan....apalagi terus bertukar macam kak limah go back home lah...tak boleh nak control ayu macam kak ton dah...huahuahua3....balik keje pun dah penat.....huhuhu....mungkin ini satu cabaran dan ujian dari yang Maha Esa....bagi cps...cps kena ada semangat yang kuat untuk menjaga anak2 cps tanpa hubby di sisi....


owhhh cik hubby....bila kamu mau pulang....huhu





4 ulasan:

Norhaizan hakim berkata...

Kak zan ada 5 org anak! dah besar2 pun, yg sulung form 4 dan bongsu 6 tahun..sekejap jer masa berlalu Sya..sekarang pagi2 hari bila semua dah pegi sekolah..i feel so lonely!

Sya Kiffli berkata...

salam kak zan....esok2 pun mesti sya rasa cam tu gak kan...erh lupa tp saya keje...umuq 56 tahun baru pencen...alahai...tq kak zan singgah blog sya...salam kenal..:)

Zefa NorAsmara berkata...

Semoga mama terus kuat dan tabah.. :D

Sya Kiffli berkata...

mekasih kak zefa...amin..:)