HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Isnin, 1 April 2013

SAMSUNG GALAXY NOTE II V♥S SAMSUNG GALAXY S4

hai uolss
fuhh penat memerah keringat menjalankan tugas hakiki di LIMA '13
hihi...orang dah seminggu bertugas kat sana....cps p sehari pun dah rasa nak pancitt...ekceli walaupun tak bertugas kat sana full week....tapi keja luar tetap ada

hari ni nak berangan 2 jenis barang baik ni....gajet yang sememangnya menjadi impian dan tersenarai dalam my wishlish....hehe....wishlist jer lah kan....nak dapat bila ntah lagi....tunggu durian runtuh pun tak runtuh2 lagi

samsung dah keluarkan note ii kaler Martian Pink....cantik pulak tengoknya...tapi tak macam gegirl sangat ker erk...Marble White rasanya lagi kelassss....dan kalo Titanium Gray selalunya orang lelaki jer yang suka...

dalam masa yang sama jugak samsung ada keluarkan yang paling latest is Samsung Galaxy S4...cantik juga cuma patternnya mcm 4 segi sikit kan...dan saiznya lebih kurang S3. kalo diikutkan S4 ni ada kelebihan sikit dari segi processor dan juga camera. Camera S4 13Mp berbanding dengan Note II 8Mp sahaja...



kat bawah ni ada sedikit perbandingan di antara note II & S4

 SAMSUNG GALAXY NOTE II






SPEC


Network/Bearer and Wireless Connectivity
HSPA+21
EDGE / GPRS (850 / 900 / 1,800 / 1,900MHz)
HSPA+21mbps
WiFi a/b/g/n HT40
Wi-Fi Direct available
Bluetooth technology v 4.0 (Apt-X Codec support) LE
NFC available
USB 2.0 HOST, MHL
KIES, KIES Air support
Chipset
Quad Core Processor
1.6GHz CPU Speed

Sensors
Accelerometer, Geo-magnetic, Gyro-sensor, Light Sensor, Proximity Sensor, Barometer available


Battery
3,100mAh Battery
USB Chargeable
Upto 990 minutes (3G)
Upto 510 hours (3G) 

Audio and Video
Video Format: MPEG4, H.263, H.264, VC-1, DivX, WMV7, WMV8, WMV9, VP8
Full HD (1080p) Video Playback available
Recording up to 30fps
MP3, OGG, WMA, AAC, ACC+, eAAC+, AMR (NB, WB), MIDI, WAV, AC-3, Flac

OS
Android 4.1 (JellyBean)
Memory
16GB 

Physical Specifications
151.1 x 80.5 x 9.4mm
180g 

Location
aGPS, GLONASS Supported

Display
HD Super AMOLED
5.5"
HD (1280 x 720)
S Pen available 

Camera
8.0 Megapixels Camera Resolution (Rear)
1.9 Megapixels Camera Resolution (Front)
Flash-LED available
Auto Focus available 

Connectors 
USB v2.0 Host
3.5mm Stereo Earjack
MicroSD External Memory Slot (Upto 64GB)
3FF supported
Micro USB (5.0V, 2A)
MHL available 

Services and Applications
Samsung Apps available
Readers Hub available
Game Hub available
ChatON available
ActiveSync available



 SAMSUNG GALAXY S4




SPEC


2 GHz Quad-Core ARM Cortex A15 Processor
2 GB RAM
Exynos 5450 Quad Chipset
5 inch Full HD Super AMOLED Capacitive Touchscreen Display
1080 x 1920 pixels Screen Resolution with Corning Gorilla Glass 2 Protection
Android 4.2 Jelly Bean
13 MP Primary Camera with Full HD Video Recording
16 GB Internal Memory (Expandable upto 64 GB)
NFC, 4G LTE



spec S4 tak dapat yang lagi detail....kat kedai fon pun masih tak keluar lagi kat sini...nak juga cps pandang2 dan pegang2...cewahh....almaklumlah nak beli tak mampu lagi....hihi...penah juga ada kawan yang bagitau...sesetengah orang nak tunggu harga drop baru nak beli...(mcm cps ler) pastu ada yang bagitau kalo cam tu sampai ke sudah tak bleh nak try sebab bila harga drop orang pun dah tak pakai dah pattern tu...kahkahkah...nak buat cam mana samsung sokmo dok bak kuar yang latest version....lepas ni mau kuar plak Note III----------->>> Pengsan


nota tangan ~ verangannn sambil pejam mata Note II or S4....hih



2 ulasan:

Zefa NorAsmara berkata...

Kzefa tak ikut sgt perkembangan gadget terkini.. Ala2 ketinggalan zaman gitew.. Hihi..

Sya Kiffli berkata...

kak zefa...sya pun tak reti sangat..tp kalo nak cari info sya carik pakcik google jer...hihi