HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Ahad, 1 September 2013

MERDEKARAYA 31.08.31


hai uolss
cps kembali bersiaran...
bersemangat menekan keyboard ni....harap2 idea tak kelaut...hehe

semalam 31.08.13...cps ngan hubby bawa gegirls jalan2...memang kami pun borink juga kalo lama2 tak meronda...pilihan kali ni di Langkawi Bird Paradise Wildlife Park....dulu masa damia umur setahun lebih kami dah p kesini...lani Damia dah 2 tahun dan kakak Danisya dah 4 tahun kami datang lagi...tp kali ni tiket dapat murah plak sebab dulu masa p harga tiket untuk bumiputera RM18...tapi semalam kami dapat RM8..kanak2 RM4 sahaja....sebab kami tunjuk kad kuasa bekerja di Langkawi...untuk foreigner RM28 yer...pak arab...minah salleh kena mahal la kalo masuk tempat2 berbayar kat Langkawi ni 

 sebahagian picta jalan2 semalam

minta tolong pekerja taman burung ni amikkan pic..
kakak adik semua tak ready...sebab dok tahan depa stop sat...depa dok leka main burung kecik


kasi makan burung daa...makanan yang di jual satu paper bag RM12 sahaja


 si bangau ngan sang bedal



my beloved family


 cakk...best kasi makan burung kecil ni....burung yang bulunya kalerful...


 papa wif adik


 pic tuan tanah kedaung haruss ada....kali ni berpashmina...sangat selesa juga bila di pakai...pashmina silang style...hehe...kalo yang jenis berjurai2 kiri kanan stylenya...memang cps failed...tak bleh pakai kalo tersangat belit2...kang kena rabut dengan damia...mau terburai...hehe....

  lepas lepak2 kat taman burung...kami ke tempat favourite kami sefamily....
lepak2 sambil makan rojak singapore di tepian pantai dekat airport langkawi....huhu...mendamaikan...

sambil menunggu mentari terbenam....tp smalam ada iklan dari si kakak....sakit perut nak melepass plak dia...tak pasal2 mama kena teman cari toilet...apalagi terjah ke airport laa...sib baik senang parking...papa ngan adik tunggu ajer di gerai makan...hehe

ok lah olss...nanti cps update lagi...banyak story2 yang dah basi....tapi ada masa nanti cps hapdet lagi...yang mana masih sudi singgah blog suram cps ni...cps ucapkan jutaan terima kasih...

♥♥♥ u olss


6 ulasan:

~Yatt~ berkata...

best sya dok langkawi..kalo akak dok sana lama2 pun akak suka..dulu masa first posting akak dapat beberapa tempat di kedah termasuk langkawi tapi arwah mak akak tak kasi sebab susah nak jumpa katanya..hehe..so sempat akak dok jitra, kedah 1 tahun setengah..
psttttt:sya menten cun cantik comey...anak2 pun keturun mak nyer ♥

adda syuhada berkata...

bestnya jalan2..

Antik Aina berkata...

salam sya,,, bestnya jenjalan ngan family,,, sya makin cun sekarang,,,gambar pun lawa,,

Sya Kiffli berkata...

kak yatt...b4 mai langkawi xcited giler...terbayang suasana yang mendamaikan...bila mula2 mai sini tetiba jadi sedih sbb macam tak der kawan...lepas tu lama2 makin ok dan ok...kawan pun dah makin ramai...hati tu memang dah selesa dok langkawi...walaupun pulau tak der apa mcm yang ada kat kl tu...bg sya ini pun sudah mencukupi..yang penting environment tak sibuk..

kak yatt...jangan terpedaya...camera 360 tu...hehe..bleh lindung la kawah2 gunung berapi...sib baik tak dak jerawat2 gajah...kalo tak pakai camera 360 pun tak lepas..ahaks..:)

Sya Kiffli berkata...

sekali sekala memang best adda syuhada...thanks yer laling singgah blog sya..:)

Sya Kiffli berkata...

wsalam kak aina...sekali sekala memang seronok akak...anak2 lebih seronok..mak pak layan jer..hehe

kak aina...jangan terpedaya akak...suluh ngan camera 360 tu..hehe..pakai camera tepon jer..:)