HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Khamis, 11 Oktober 2012

♥ HAPPY BIRTHDAY TO MY PRINCESS NUR DANISYA ERIENA....11.10.2009 ♥


 hari ni genaplah 3 tahun umur anakda cps NUR DANISYA ERIENA BINTI MOHD ZULKIFLI...

cepat jer masa berlalu kan...dah nak jadi anak dara dah my princess ni...hihi
masa kelahiran dulu...ada suka dan duka....suka sebab nak sambut kelahiran anak pertama kami...
duka tu sebab masa proses kelahiran danisya terbelit tali pusat pada lehernya....proses vacum terpaksa di lakukan...so my hubby kena keluar dari labour room dan tak dapat lihat proses kelahiran tu....danisya keluar memang tak nangis...dah lemas kata doc....tapi tak sampai biru...bila dah deliver...doc terus berlari keluar bawa danisya....tp yang paling cps ingat lagi bila 2 orang doc datang personally pada cps...masa tu cps masih lagi lemah...tunggu nak di tolak ke wad...doc cakap...mereka tak pasti lagi keputusan mcm mana...sama ada baby cps selamat atau pun tidak....apa pun doc minta bersabar....ya allah masa tu rasa nak luruh jantung....nangis pun tidak....tak nangis pun tidak....jd blurr...tp naluri cps sebagai seorang ibu kepada bayi itu....cps yakin anak cps selamat dan masih hidup....

alhamdulillah....dah 3 tahun danisya bernafas di bumi Allah ini....dan mama ngan papa doakan anak mama ni di panjangkan umur, di murahkan rezeki dari saat melihat dunia Allah ini hingga lah ke akhir hayatnya.....dan semoga menjadi anak yang solehah dunia dan akhirat...☺

 di antara gambar2 indah dari danisya masih bayi hingga kini...masih banyak lagi...tapi cps share yang ni ajer lah...☺


dalam pantang 


3 bulan


dah lupa daaa....mungkin 7-10 bulan 


1 tahun lebih


2 tahun lebih


baru nak masuk 3 tahun


dari baby hingga kini tak banyak kerenah masa membesarkan danisya....masa baby tak penah mamanya berjaga malam....dan jarang sekali dia merengek2 kecuali time demam...sekarang ni pun dah pandai bertolak ansur dengan adiknya....dah pandai kongsi barang dengan adik....cakap pun dah petah walaupun ada yang tak berapa betul...cakap plak loghat kedah+KL+kelate....hihihi...seronok mama dok perati dengar....☺

nanti mama kasi adiah yer sayang....adik punya dah dapat...nanti kita buat birthday farewell kat umah atok....sepupu sepapat ramai sikit....baru seronok..hi


bye...*___________*



6 ulasan:

Ratu Hatiku berkata...

Selamat Hari jadi adik Danisya.. semoga menjadi ank yg solehah dan cerdik.. AMIN... :)

Sya Kiffli berkata...

mekasih banyak2 ratu hatiku...trima kasih atas doa kalian...:) amin

ezany berkata...

cepat je dah 3 thn die ye...geram sy tgk gelagat die, comel...die posing tu yg sy suke tgk, mcm2 stail die buat...huhu

Sya Kiffli berkata...

ya dik zany....cepat jer masa berlalu...budak2 cepat besar...anak makin besar mak pak makin berumur...itu yg tak tahan...hihi...kalo time dia posing x leh tegur...nanti tetiba jadi malu..hi...zany bila lagi??? jangan lama2 sangat tau...cepat2 sikit cari calon...ada anak seronok tau..:)

L berkata...

hehe.. comelnye anak akak.. =) semoga menjadi penyejuk mata akak dan husben akak.=)

izzati husna berkata...

alala comelnya :D hurmm bestnyaaa..