HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Ahad, 24 Februari 2013

~ FROM QELATE WITH ♥


hai u olss...
itu hari cps sharing from tepeng with ♥.....hari ni nak sharing from qelate with ♥ plak....hi

best juga berjimba2 kat kampung bersama family tercinta....adik beradik belah hubby ramai yang balik cuti raya cina lepas....belah cps semua bermastautin di kg halaman....cuma sorang jer abang ada kat kuantan...itu pun x sempat nak jumpa....dulu masa dia dok sabah 3 tahun sekali baru cps leh jumpa sebab balik cuti tak sama....ini dia dok tanah besar pun sama gak nampaknya....huhu

bukan main seronok budak kecik pakai baju putih tu....hihi

aktiviti masa balik raya CNY lepas....kami berkelah di kawasan air terjun jeram linang.....kalo tak silap cps...cps last p ke sini masa tu cps umur belasan tahun....tak sangka nak p kesini balik tahun 2013....itu pun sebab my SIL plan nak berkelah di sini....so alhamdulillah sampai juga rombongan keluarga pak mat kat sini.....hihi


pic atas sebahagian adik beradik hubby dan ipar duai......pic bawah my FIL tengah dok bakar ikan....

kami sampai sini pun dah kul 11 lebih....memang ramai giler orang yang datang.....ingatkan kita jer nak main air....hihihi....jeram linang ni dekat jer dengan rumah hubby....kalo dari umah cps mau 2 jam perjalanan....

si kecik hana....cucu yang paling kecik dalam keluarga atok dan wan....lani dah masuk 8 bulan kalo x silap cps...☺



dua orang gegirls yang memang kalo turun mandi sungai tak nak naik-naik.....sampai 2/3 kali turun....papa la jadi mangsa sebab kena jaga dalam air tu....mamanya malas nak turun sama.....huhuhu...tak kuasa nak tukar pakaian balik....



hasha wif haziq


 masa kat kampung biasalah meronda2 bandar KB....niat di hati nak ke kedai tudung murah saleha di KK....tapi tak sangka plak butik fareeda kak zura berdekatan dengan kedai yang cps nak p tu.....huhuhu....nampaknya tak jadi sopink tudung kat kedai yang nak di terjah tu.....cps tersopink tudung kat butik kak zura ni.....rasa xcited ke butik fareeda walaupun ia hanya branch di KK....bila agaknya cps nak turun ke butik bangi plak yer....asyik beli online jer....nak juga merasa beratur berebut2 beli tudung gojes tu.....hihi


kalo time dok umah mak cps....kami selalu tak lepaskan peluang ke wakaf che yeh....sebab umah mak cps dengan wakaf che yeh dalam 15-20 minit jer....pic kat atas tu sebelum sopink kita makan dulu....selalu pilihan cps biasalah nak makan bihun sup siam....tapi yang ni x berapa nak jadi siam sangat....biasa biasa ajer....huhu...tak sedap mana pun....tapi danisya licin satu mangkuk..hihi


di antara yang ada kat sini....wakaf che yeh ni aktiviti jualan pada waktu malam.....haa u olss jangan p waktu magrib masa orang tengah azan plak....sebab peniaga tak kan jual barang masa tu....saper2 yang berurusniaga semasa orang tengah solat magrib peniaga dengan pembeli juga akan di tangkap dan di denda....so baiklah lepas solat magrib baru p sopink....hihi

 nak carik apa semua ada......cps kalo ke sini selalu nak sopink tudung jer....memang macam2 jenis ada....itu hari sangat terkejut sebab tudung fake ala fareeda berlambak yang di jual....nak yang murah...nak yang mahal semua ada.....biasanya around rm50-80 selai....walaupun nampak sama tapi hakikat berbeza bila kita sentuh tudung tu....memang lain dari segi material.....brooch pun memang sebiji sama....tapi biasalah semua tu boleh ditiru kan.....di sebabkan harga pun mahal juga nak cecah harga fareeda....baik cps pakai fareeda terus lah....cantik dan puas hati....☺


nasi kerabu daging bakar yang paling sedap bagi cps....kalo time balik kg mesti nak singgah makan kedai ni....tp kedai ni bukak waktu pagi jer....time nak balik ke rumah mak cps mula2 tu tak sempat kami nak merasa nasi kerabu sedap ni.....sebab kedai dah tutup....cps ler yang paling teruja nak makan....cik hubby biasa ajer....hihi....akhirnya dapat juga kami makan nasi kerabu sedap ni on the way nak balik umah hubby.....itu pun pagi2 dah gerak balik dari pasir mas....takut tak sempat....hihi....kedai ni terletak di antara jalan tanah merah - pasir mas....lupa dah kat kg apa....memang ramai orang singgah makan....nampak simple tapi sedap....asal makan jer memang semua sedap cps ni....hihi...badan pun dah naik ni....sabaq jer lah...


cakk....tuan tanah berposing di puncak banjaran titiwangsa....on the way nak balik langkawi....anak2 semua tido....so maknya amik peluang sambil2 berenti rehat....hihi

ok lah uolss.....bye2


4 ulasan:

Nor Salmi berkata...

Seronoknya dapat berkelah ramai2 macam ni.. paling seronok dah tentu budak2.. kalau boleh tak nak naik walaupun dah menggigil2..

Sya Kiffli berkata...

a'a kak mie...mmg seronok...sya pun dah lama tak berkelah di kawasan air terjun ni...yang paling seronok budak2 lah kan...itu pasal ada yang x nak naik walaupun dah 3/4 kali turun mandi...:) thanks kak mie singgah sini...

ixa damia berkata...

salam kenal...sya ni org klate ke langkawi?...bile2 sy trun lgkawi blh la jumpa..:).ade jgk kwn nak jln2 sane...:)

Sya Kiffli berkata...

wsalam ixa damia....salam kenal...sya org kelantan ixa...cuma bekerja jer di langkawi...boleh ajer ixa...kalo datang langkawi bgtau ler...:)