HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Selasa, 5 Februari 2013

PICNIC @ PANTAI PASIR TENGKORAK LANGKAWI


Hai uolss
lagi pic jalan2 sambil berpicnic di pantai pasir tengkorak....hihi...ada kawan kat fb kata ganazz betul nama pantai ni....yer ganazz vs seram....tapi itu hanya pada nama jer....tempatnya agak jauh sikit dari pekan.....kalo nak di ikutkan tempat ni terletak di utara pulau dan tempatnya memang cantik....pantainya agak pendek sikit berbanding dengan pantai cenang....

jumaat lepas kami bertolak lepas cik hubby p solat jumaat....dalam kul 3 lebih kami sampai sini....perut pun dah berkeroncong sebab kami alas perut dengan makan pagi jer....kang kalo dah makan kat umah rasa tak syok plak nak makan kat tepi pantai....huhu

yang ni sesi dah suap menyuap.....semua dah pulun habis....kami masak yang simple jer....nasi puteh yang di bawa dari rumah, masak lemak puteh sayur campur, ikan temenung bakar, ayam bakar, sotong bakar, paprik ayam, sambal kicap, budu dan ulam kacang botol.....huhu...bila ingat balik sedapnya ikan bakar di cicah dengan sambal kicap tu....

pic atas budak tembam tengah merajuk....merajuk sebab nak p turun mandi....mak ngan paknya dok kalut nak bakar ikan....mana boleh kasi kakak p mandi sorang....kena pujuk dulu suh makan baru boleh turun mandi pantai....lagi pun time ni air tengah pasang.....tengok pun seriau....pic bawah cik nora tengah bakaq ayam.....nyum3

my gegirls yang tengah syok dok main pasir dan mandi pantai....adik damia tu berani sungguh main air....ingatkan takut air....mama plak tak lekang mata dok tengok dia takut terlepas jauh ke pantai....


my beloved family

seronok dapat dok atas pokok yer dik mia.....papa plak tengah melayan kakak dan adik mia....

cakkk

kat pantai ni satu jer yang tak berapa nak best sangat sebab BANYAK sangat kera yang dok situ....apa2 makanan pantang lepa depa nak p curikkk.....ada minah saleh tu sampai menjerit2 kera p meluru ke tempat dia....bukan dia ajer...kalo kena kat cps pun rasanya cps larik.....lepas makan kami semua angkut barang2 bak turun ke bawah sikit sebab takut kera2 ni bawa lari barang2 atau makanan....memang kera2 ni ada yang garang.....kalo kesini kena standy apa2 kat tangan....kayu ke apa...kalo depa mai boleh terus hayun kayu tu kasi takut sikit....kalo kumpul kera2 kat sini agaknya boleh buat filem macam Rise of the Planet of the Apes agaknya.....hihihi...

ok lah uolss....tengkiu pada yang sudi singgah blog kesayangan cps....kepada yang bercuti selamat bercuti sempena CNY....cps pun esok dah mula berkursus sambil bercuti....langkawi>taiping>kelantan>langkawi....semoga perjalanan u olss & cps berjalan lancar dan selamat pergi dan kembali hendaknya....amin ya robbal a'lamin....:)


*__________-


 

4 ulasan:

Jemarisuri berkata...

best jugak mkn tepi pantai camtu..CPS duk langkawi ke?..

Mak Long a.k.a Kunang-kunang berkata...

Selamat bercuti Tahun Baru China pada Sya sekeluarga.

Berselera makan kat pantal ni. Dulu2 masa dikampong selalu juga makan di tepi pantai tapi selalunya dua tiga kelarga jugaklah.

Sya Kiffli berkata...

salam jemari suri...yer cps dok langkawi...bekerja di sini...:) sekali sekala mmg best JS makan kat tepi pantai....mmg syok...:)

Sya Kiffli berkata...

terima kasih mak long singgah blog sya....sya pun dah lama tak makan dan berpinic dengan keluarga di tepi pantai...sesekali seronok juga kan...:)