HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Rabu, 5 September 2012

~ DECO-DECO B4 RAYA


ekceli cps nak buat projek DIY ni lepas raya....
tapi bila tengok kat blog mama gee ada buat projek ni...terus cps rasa bersemangat....dah lama nak buat ekceli....tapi tertangguh-tangguh...
last2 cps p beli cat spray yang puteh tu....dan minta tolong my hubby yang buatkan...cps nak spray sendiri cam tak berapa nak reti lak sebab tak penah buat...tp belum cuba belum tau kan...☺ 


cps lupa lak nak amik gambaq sebelum bangku ni di make over......ekceli cps nak tukaq cover cushion tu dengan kain cotton petak2 empat segi....masa p nak beli tu habis plak dah....bengkek plak rasanya hihi...time nak beli habis plak kain ni....last2 my hubby cakap pilih yang ♥♥ tu pun cantik gak....ada gak kaler lain....tp cps mmg nak kaler merahhh....english style lah kata ko....hihi


yang ni plak meja kopi.....dulu kaler hitam....dah lama juga berhajat nak putehkan....akhirnya menjadi juga....tapi takut juga ni....takut cik mek comel dua beradik tu p lukis....kan tak pasal ada muka ultromen taro kat atas meja tu...hihi 




yang ni bingkai cermin kaler hitam.....dulu berhajat nak putehkan dan nak lukis FA kat atas cermin tu....bahan2 rasanya dah beli setahun lepas....sampai ke lani tak lukis....ntah la bahan2 dan kaler2 tu boleh pakai ke tidak.....kalo tak boleh mau nangis cps sebab bahan2 tu semua mahal2...huhuhu...lani nak mula balik...alahai bercinta rasanya sebab macam tak der masa yang sesuai jer....

 banyak tin juga kena guna untuk spray bangku, meja dan juga bingkai cermin  ni....kalo tak silap 7 tin cat spray dan 2 tin clear....clear ni last touch up untuk kasi nampak berkilat.....habis merebak kaler puteh dalam stor cps....my hubby segan nak buat kat luar rumah katanya....almaklumlah dok umah bertingkat....last2 dalam stor pml cps tu yang dia nak buat....tp tak per lah....janji cik abg buat.....kalo takk...mau cps kena buat sendiri....hihi


kemboja cina....yang jenis berkepolak berlapis....cantikkan....☺

projek lain akan menyusul nanti....itu pun kalo rajin dan di izinkan Tuhan....trima kasih u olss singgah sini yer....☺


2 ulasan:

Suriyana S Aflazal berkata...

Assalamualaikum sya...baru jer nak aktif balik berblog...ni kat umah sendiri ke deco ni..mesti lawa umah dia..bila la nak sampai umah syaaa

Sya Kiffli berkata...

wsalam kak pah....

dah lama kak pah x update blog yer....yer kak pah ni kat umah sya la...alahai x der cantik pun umah sya ni kak pah oiii...kuarters gomen jer...kalo umah sendiri nanti baru leh deco lebih kan...kak pah nanti kalo balik malaya mai la jalan2 kat langkawi...:)