HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Rabu, 12 September 2012

♥ RARE ROSE ♥


RARE ROSE @ PINK GREY ROSES

salah satu bunga yang ada dalam koleksi antik....satu kuntum bunga rose kelabu saiz besar dengan kaler pink di tengahnya...sekuntum bunga rose pink bersaiz kecil....dan di hiasi dengan mini2 roses light pink dan berdaun hijau buruk....

sekali pandang nampak biasa2 aja....dua kali pandang baru terserlah ke ayuan dan cantikkannya....hihi...walaupun nampak buruk tapi amat cantik di mata cps....bunga ni nampak klasik...tak macam bunga2 yang lain...


alhamdulillah...ini aja yang mampu cps gapai....sebiji teko bulat yg cantik, 6 set cawan yang memukau dan 2 biji mangkuk yang chumell


teko bulat....teko bentuk lain masih tak dapat nak gapai lagi....dapat yang bulat ni pun dah bersyukur sangat2....kalo ikutkan cps tak kolek teko bulat....tapi di sebabkan yang jenis lain susah nak dapat....so cps jadikan teko bulat ini sebagai ibunya dahulu....kalo dapat yang lain nanti...baru lah ibu lain amik alih...ibu banyak2 tak per kan...kikiki....itu pun kalo jumpa lah...kalo tak jumpa...yang ini pun dah ok


6 pasang cawan....bunganya yang terang dan jelas....di hiasi dengan gold rim yang memukau....masih tiada cacat cela....cantik sangat....kalo bentuk ni cps tak pasti cawan ni di panggil bentuk apa...


2 biji mangkuk yang cps hunting sendiri semasa balik kampung dulu....harganya pun dah standard walaupun beli kat bundle....almaklumlah...kedai bundle yang tersohor tu....bagi cps kedai tu kedai cekik darah....hahahaha....sebab pinggan2 yang dapat harga yang murah di on9...tapi kalo kat kedai tu 5 kali ganda mahalnya...boleh pengsan kalo dengar harga tu....>_________<..☺

 macam mana lah rupa teko aladin sama teko sikunya kan...cps rasa masih wujud...tp tak tau di mana letaknya....memang kalo ikutkan bunga ni diantara susah yang nak dapat....

kepada sesiapa yang nak letgo teko2 yang cun...aladin atau sebagainya...mana tau mak2, nenek2 atau toknyang2 silent reader blog cps ni ada koleksinya....boleh lah jual kat cps...kan sesetengah tu walaupun u olss tak collect antik ni...tapi u olss penah tengok kat dalam gobokk nenek  u olss....boleh lah minta nenek tu jualkan teko2 dia tu....hihihi....nanti leh jer pm cps di pesbukk atau call/sms cps di hotline cps yang tertera di blogshop cps tu....^_______-....jangan segan2 tau...:p


ok lah u olss....bye2


2 ulasan:

Mrs. Norrie berkata...

kenapalah saya tiada keinginan ke arah pinggan mangkuk yer? pinggan mangkuk sudu cawan belanga semua mak yang belikan....

dah jadi mak2 nih kene pupuk dlm hati minat kat benda2 nih pulak..

Sya Kiffli berkata...

hihi....norri...u kene pupuk cintakan pinggan mangkuk baru sebab yang selalunya orang kumpul pinggan mangkuk baru untuk di gunakan untuk santapan hari2 atau sebagainya...yang ni jenis antik...baik jangan minat..kalo tak parah...susah nak stop...hihi