HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Isnin, 17 September 2012

♥ KOLEKSI ANTIK TWO TONE ♥


TWO TONE


dulu penah cakap cps x mau kolek bunga ni...
tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
bila terpandang teko dan bentuk cawan ni....itu yang buat hati cps terpaut...
seriusss cps cakap...cps sangat2 suka bentuk mcm macam ni....
tapi tang bunga tu cps kureng sikit....itulah kan...ekceli dalam kolek mengolek antik ni...cps surrender...cps bukan pure antique yang sukakan semua bender antik....sesetengah orang suka kolek botol, suka kolek tin2, suka kolek tempayan lama, suka kolek buku2 lama...dan macam2 lagi lah...cps tabekkk springggg pada u olss sebab bleh capai sampai tahap tu....cps mmg tak bleh....dan cps tak bleh paksa hati cps ni....hihihi


two tone....cps ada 1 teko, 6 set cawan dan 1 creamer jar.....pinggan2 apa semua masih tak der....kataorang pattern ini jenis kopitiam....


cantikkan....dapat pun koleksi yang NOS....semua masih kilat merelit2....


creamer jar....suka dengan bentuk tangkainya....mcm mana lak bentuk sugarpotnya yer...☺ 


6 set cawan yang cantik....tapi yang tak bestnya....masa lepas shooting tempohari...cps nak susun semula dalam lemari....masa tu tengah kalut ngan my gegirl tu sama....sambil2 nak susun tu terkejut ngan si bolat mcm datang nak usik pml yang cps susun belakang cps tu....last2 terpelott satu biji cawan ni....berderauu darah cps tauuu....tak penah lagi walau sebijik pml cps pecahh....adoiii tak der rejeki....bila tengok2 nasib baik body tak pecah....tangkai jer yang patah....hmm nampaknya kena repair ler balik....nak buang sayang....tapi kalo jumpa orang letgo cawan ni mmg cps nak ler ganti balik...walau bunganya cps kurang minat....tp bentuknya cps suka....☺

sekejap2 mcm nak letgo jer set ni....sekejap2 mcm sayang....tak tau berapa lama ia akan bersemadi di teratak cps....harap2 lama lah yer....lagi pun bukan senang nak dapat...☺

sejak dua menjak ni rasa nak balik kampung....meronta2 jer hati ni....raya haji sebulan lagi...rasa macam kena tunggu setahun....hihihi....lagi pun dalam kepala cps ni macam2 nak buat...itu yang mcm makan tak kenyang....tido tak lena...mandi tak basah...tapi MACAM jer lah...padahal makan kenyang...tido lena sakan....mandi pun lencunn....hihi....

ok lah u olss....biasalah tu kan...sesekali ada juga akan jadi macam tu kan...^_________<




6 ulasan:

Nor Salmi berkata...

Tahniah Sya.. dpt juga set cawan & teko.. akak ada sepasang cawan ml je..

L berkata...

waaah.. huu guane la bakal isteri L nanti.. haha =P

Sya Kiffli berkata...

tq kak mie...itu lah sya ni kalo kira tak minat sangat rare rose ni...cuma suka kat bentuk kopitiam tu...:)

Sya Kiffli berkata...

hihi...L...jangan kasi dia minat pinggan mangkuk lama dah ler...kalo minat mmg payah nak stop daa...kolek pinggan mangkuk baru x per...:p

Mama Gee berkata...

cantik.g suka tgk jer...nk mengumpul tu...lum dtg kerajinan lg..

Sya Kiffli berkata...

salam gee...kalo dah start kumpul mesti nak kumpul sokmo gee oii...penyakit yang susah nak stop ni...hihi