HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Rabu, 6 Jun 2012

~ ANAKKU DANISYA

Assalamualaikum



 si comel ku yang sulong....
berkulit puteh gebu....orang kata banyak mirip muka sya....
ada la sikit yer tang mata ngan idung tu....hihi...
ekceli ikut muka papa pun ada juga...berkening lebat, berlesung pipit dan puteh gebu....mamanya x puteh yer...kulit biasa2 ajer...

orang kata kalo muka anak pempuan banyak ikut ibunya...PANAS yer...
bukan apa....selepas melahirkan damia adiknya....mama banyak habiskan masa dengan adik...
yer lah adik masih baby dan perlukan perhatian mama....

manakala kakak plak...kalo dulu rapat dengan mama...lani dah berubah arah ke papa plak...
bukan dulu dengan papa x rapat...cuma lebih pada mamanya....biasalah tu kan...

ermm.....cuma nak kongsikan disini....kadang2 tu sya rasa sedih juga sebab tak dapat tumpukan perhatian pada kakak.....dalam hati nih hanya Allah yang tahu tiada dalam hati seorang ibu nak membezakan2 anak2nya.....

sedih sebab apa...sebab danisya sekarang senang membawa diri dan lebih tumpukan pada papa dia jer....kalo papanya tak der kat umah mesti tak lekang di mulut tanya papa dia p mana.....tp kalo mamanya x der kat umah...hanya sesekali jer tanya....memang kalo ikutkan bukan masalah besarkan....tp hati seorang ibu ni kadang2 terasa juga...cuma ingin muhasabah diri....takut diri ini terlupa anak yang sulung juga perlukan perhatian.

kadang2 tu bila danisya tido....sayu jer tengok muka dia...time tu lah mama terasa nak nangis...tambah2 b4 tu ada marah2 dia ker....memang sya betul2 marah kalo dia buat hal....bukan apa...badan kita penat....balik umah dengan berbagai2 keje yang nak di buat....nak masak...nak mengemas...nak buat itu..nak buat ini...

memang ku tahu itu lumrah budak2 kalo tak buat selerakkan rumah...tak sah kan...hihi

macam mana yer nak mendidik anak2 dengan betul....kadang2 tu takut tersilap cara didikan....

kalo nak ikutkan cara mak ayah ku lagi garang.....hmmmm



kakak ngan adik....rasanya pic ni umur depa sama kot...kalo x 8/9 bulan...
sama tak muka dorang??????

yang sya tengok....danisya mukanya bujur sikit....berkulit cerah
manakala adiknya bulat sikit...berkulit gelap sikit jer dari kakak.....:) tapi still comel okey...

tapi sya rasa si adik ni banyak ikut belah hubby...
damia ni walaupun keningnya tak lebat macam kakak...tapi dia bermata kuyu...ikut mata hubby...ada lesung pipit juga...idung jer ikut mama....alahaiii



mama suka pic adik masa nih....comell jer...
bila dok belek2 pic anak2...lupa yang pic adik tak banyak pun...
ini tak boleh jadi ni.....mama teralpa sikit nak amik banyak2 pic adik...asyik dok amik pic pml jer...

 nanti anak2 makin membesar....pic masa kecil kena ada...sebagai memori untuk di albumkan...

kata hubby....gambar banyak....tp 1 pun x penah p cuci...kikiki
hokey2 lah...nanti kita amik pic banyak2 dan buat 1 album khas untuk danisya dan damia....

camera idaman pun dah beli...so bleh la amik pic banyak2....
waaa....best tu nanti mama boleh edit2 kasi cantik2 baru bley p cuci gambar tu...hihihi

i luvvv my kidssss



2 ulasan:

Suriyana S Aflazal berkata...

hi danisya...ambou...comeinya..geram ni kalau untie jumpa ni mesti kena gomoi2....cute ler anak2 sya...macam mummy dia....bertuah anak2 ikut muka mak...nanti mak dan ayah sehidup semati...insyallah...

Sya berkata...

alhamdulillah kak pah....insyaallah...harta yang Tuhan bg ni...akan sya jaga hingga ke akhir hayat...semoga anak2 menjadi anak2 yang solehah. amin