HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Isnin, 29 Julai 2013

MENGENAL CUTTING FNJ ~ FAREEDA NYATA JELITA ♥


hai uols
hari ni n3 mari belajar mengenal cutting fnj keluaran 3 butik berlainan negeri tapi satu jenama...kemainn...hehe...ada yang dah kenal ok la...cps dulu tak amik port sangat...tapi lama2 baru ler tau serba sikit...walhal cps ni idok lah peminat fnj tegar....just suam2 kuku...tp ofcos lah pakai tudung untuk menutup aurat kan....walaupun suam2 kuku cps tetap sayang koleksi fnj cps yang ciput itu.

hari ni just nak amik mood raya....selalu n3 makan2 kan...menu iftar....hari ni kita lari sikit bab tudung fnj...


kiri cutting pulau pinang -----------kanan cutting sungai petani
< pic kredit to page fareeda haslynda & kak lang page warnaceria >

polka blueberry yang hot ni....kalo real pun memang comam sangat....kalo uols tengok boleh bezakan kan....yang pulau pinang cutting depannya tirus ke bawah atau V shape....manakala yang cutting sungai petani cuttingnya depannya jenis bulat.


 kiri cutting pulau pinang -----------kanan cutting sungai petani
< pic kredit to page fareeda haslynda & kak lang page warnaceria >
sweet love mustard yang sweet dan gorjess....bagi cps untuk kedua2 cutting ni semua cantik2...terpulang pada pandangan mata dan keselesaan masing2...kalo cutting utara curlnya memang meletop...kalo beli tak payah risau bab2 layer senget...confirm tip top dan puas hati...tapi diantara kedua2 cutting ni personally cps lebih suka cutting pulau pinang.

yang ni pulak koleksi cps yang terdahulu....bukan koleksi juga ekceli...yang ni NEW....stok lebihan sopink fnj dan harus lah di letgo semula...alhamdulillah semua dah sold....yang ni cutting bangi....dulu cps suka cutting bangi...tapi sejak dua menjak ni hati dah terpikat pada utara....ekceli koleksi cps masih ada banyak cutting bangi....tp itulah dalam koleksi sendiri yang dah pakai pun baru perasan ada jugak layer yang senget....tapi sebab dah lama pakai...pejam mata ajer lah...

yang mana kat atas ni condition semua tip top walaupun yang bangi...layer semua ok dan perfect....kalo beli yang bangi cps cukup cerewet sikit...memang cps akan tanya banyak kali pada seller pari2 fareeda tu....kita as a buyer haruslah tanya banyak kali supaya apa yang kita beli tu memuaskan hati...harga bukan murah yer dik non...hik2

cakk....ini koleksi tudung raya tuan tanah..kemainnn....akhirnya dapat juga koleksi polka blueberry PP...polka magenta PP....polka chip chop SP....polka king Bangi dan polka dragon fruit bangi...alhamdulillah semua dapat harga kasih sayang...terutama bila dapat pre-order dari butik fnj sdiri...walaupun amik masa lama...janji harga berbaloi yer dak...dah tak nak tergopoh gapah nanti dapat harga tercekik biji durian....plan2 kayuh tak per janji dapat yang tip top dengan harga kasih sayang...ahaks...

just sharing is caring yer uolsss....ada gak cps tengok kat fb status2 hangat yang dok hentam tudung fnj...cakap benda2 yang negative tudung fnj...bagi cps hanya satu jer...tak payahlah nak kutuk2 org pakai tudung apa...terpulang pada diri masing2...tepuk dada tanya poket...ataupun adakah org yang kutuk tu bila pakai tudung biasa dia pakai tudung xxl labuh sampai bontot??? idok juga...so tak perlulah nak kutuk orang...cps rasa peminat fnj tak der kutuk org yang pakai tudung lain yang simpul2...atau terjurai kiri kanan...☻ berdiam diri tu lebih baik...wallahhualam..


4 ulasan:

Antik Aina berkata...

perrrhh,, sya memang mantop dan cun cun belaka. Ini yang buat akk nak p serbu fareeda. Tahniah sya,, semuanya malatop.

manja209 berkata...

Salam cps
selamat berpuasa
wah...cntik2nye polka cps
ixa da lame ngidam nak polka magenta dr utara..tp xdpt2..huhu

Sya Kiffli berkata...

wsalam ixa..
selamat berpuasa...sya pun secara kebetulan...memang tak target nak dapat polka magenta utara ni ixa...sebab dah tau susah nak dapat...tp x sangka plak dapat grab...so yang bangi sya letgo balik...sib baik tak rasmikan lagi...hehe...ixa kalo magenta cutting pp memang confirm cantik.

Sya Kiffli berkata...

salam kak aina...akak dekat jer tu...lani masih lagi jualan masyur kan...akak mesti dapat punya...harga pun dapat harga kat butik terus...hehe...tapi sya lani lebih suka yang utara...yang bangi dah letgo balik dah.