HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Ahad, 28 Julai 2013

MENU IFTAR KE 11 RAMADHAN


hai uolss...
masih lagi menu iftar ramadhan...
tak der aper yang cps nak kongsikan....makanan ajer lah buat masa ini..he
cps masak ala kampung ajer....memang tekak ni kalo makanan ala2 kg ni memang berselera ajer...


betik muda tumis air + ikan cencaru sumbat + sotong goreng kunyit + sambal mempelam muda....sambal ni yang paling best bagi cps....kalo makan nasi...ofkos lah bertambah2...tapi sib baik bulan posa ni berat badan cps tak naik tak turun....maintain ajer...tunggu lepas posa kita sambung diet balik..he

ada yang tak penah makan buah betik muda masak tumis air macam ni...biasanya betik tu yang nak masak sikit2 tu ok la...yang cps beli ni tak berapa nak masak lagi...betik putik lagi...

ada yang nak resepi tumis air betik??? nak masak ni senang jer...

bahan :-
 buah betik muda (buang kulit dan sagat)
bawang merah 4 biji *
bawang puteh 2 biji *
lada hitam (tumbuk)
gula + garam + aji
budu sikit...hehe harus letak kalo ore kelate

tumis yang bertanda * sehingga naik bau....masukkan air....bila mendidih masukkan buah betik tadi....lepas tu masukkan lada hitam, gula, garam, aji dan sedikit budu...siapp....☻


-bye-
 
.

1 ulasan:

adda syuhada berkata...

mengeliurkan...lagi2 sambal tu..