HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Rabu, 30 Januari 2013

MANGROVE TOUR @ KILIM GEOFOREST PARK LANGKAWI


hai uolss..
n3 di blog kesayangan cps masih lagi menjamu mata picta jalan2 ....
ermm....dah hampir ke penghujung bulan Jan dah kan...cepatnya masa berlalu....awal2 tahun ni banyak perkara yang kena buat...event...aktiviti sale dan juga kena hadir kursus...adoiiiyaii....cps bercadang nak antaq danisya masuk kelas tadika....tp ni dah penghujung bulan jan...ingat awal bulan feb dah boleh mula....tapi masih tak sempat nak p tanya kat tadika yang cps nak antaq tu...lani danisya dah masuk 4 tahun...sepatutnya dah boleh plan2 p walaupun sesetengah orang cakap 4 tahun masih kecil lagi....tapi danisya walaupun umur 4 tahun....orang tengok macam dah 5/6 tahun....sebab badan dia chubby.... hihi

hari sabtu lepas cps & FIL p mangrove tour....ekceli lama dah berhajat nak p mangrove ni....dari tahun lepas lagi....itu hari hold dulu sebab nak tunggu beli camera DSLR....pastu bila dah beli still lagi x pegi2 pun...kadang2 macam cuaca tak mengizikan...yer lah kat sini pulau....kalo time angin kuat macam takut jer nak p...lagi pun kalo cps p berdua jer cam tak berapa best sangat sebab kena sharing boat dengan orang lain...hmmm kali ni kami chartered 1 boat 1 family kami.....hihihi...dapat layanan best sikit sebab dorang tau cik hubby cps keja bahagian laut....biasalah dorang kaki boat ni nak 'jaga' lah konon2nya....siap dapat boat besar....kikiki....

harganya pun berbaloi....biasanya kalo trip for two hours....kena caj rm250....tapi kami dapat rm150 jer....berbaloi2....syukran2....time kami p pun orang ramai gak sebab time tu cuti panjang.....ramai lerrr pelancong2....tp masa kami p ni kul 2 lebih...lani kat langkawi musim panas dan berdebu....memang panas sikit ler....kalo nak p mangrove ni cps suggest kat u olss p pagi atau dah petang....baru best sebab tak panasss...☺ 

 me wif family in-law kat gua kelawar


 dalam boat dah nak gerak ke gua kelawar..


gua kelawar @ bat cave.....kalo nak masuk dalam ni kena sewa touch light rm1....sebab kat dalam ni kita kena lalui jalan gelap....tp dorang dah buat titi atau jalan yang elok la...masa masuk tu kita bleh la suluh kat dalam gua tu....memang banyak giler kelawar yang tengah tido....dorang memang tak kasi bukak flash...tp my hubby tak off flash camera tu...sib baik kelawar tu tak terkejut....kalo tak dengan kami2 semua larikkk...hihi


pemandangan di jeti Kilim


♥ my beloved hubby ♥

cik nora....adik my hubby....tengah pegang siput harimau....siput ni memang besar u olss....kat sini siput harimau ni orang makan....tapi orang asal langkawi la makan....dorang buat kerabu....tapi cps tak makan ler....geli wehhh....mahal gak siput harimau ni...katanya puluh2 ringgit juga sekilo...

tuan tanah kedaung.....muka pun dah berpeluh2 panass...

dalam gua kelawar....


pic kat atas tu restoran terapung....kalo u olss nak singgah makan bleh juga kat sini....tapi kena lah sediakan $$$  banyak sikit...biasalah mesti mahal sikit walaupun ikan or seafood yang di sediakan freshh...pic kat bawah tu xtvt eagle feeding....atau kasi burung helang makan....kami p tengahari helang tak berapa banyak yang turun....kata pemandu boat tu kalo time pagi2 memang banyak yang turun makan....


tempat last yang kami p....di depan batu / gunung yang tertulis 'Kilim Geoforest Park'....kata pemandu boat tu batu tu dianggarkan berusia 500 juta tahun dan wujudnya tempat itu di bangunkan dan di popularkan di sebabkan batu / gunung tu ler....hihihi...susah benau nak xplain...kat langkawi ni banyak sangat pulau....ada 99 pulau kat sini...dari pulau kecik sampai lah pulau yang besaq...tp jenis berbatu...


cps wif cik abe cayunk....sebelum bertolak naik boat...posing2 dulu....hihi.....

pic kat atas tu bentuk batu....kalo di lihat di bahagian sisi sebijik macam muka orang apachi....pastu pic kat bawah tu kalo di lihat sisi juga macam muka baby....kena tengok dalam jarak jauh sikit....kalo tengok dalam jarak dekat mmg tak nampak la wajah2 tu.... 


 cakkk....hihi

kami naik boat lebih kurang kul 3.30 petang.....balik pangkalan dalam kul 5.30....memang sangat berbaloi sebab dapat menjelajah sikit keindahan pulau langkawi...walhal cps dah hampir 4 tahun lebih dok sini....kadang2 tu kita dok kat darat jer tak turun menjelajah pulau memang kita tak tau keindahan pulau ni....kalo tak cantik...tak kan pulau langkawi tersenarai di antara pulau yang tercantik di dunia....

banyak lagi tempat yang cps tak p jelajah diantaranya pulau payar....tempat orang buat scuba diving tu...pastu yang lain2 tu ada yang dah p...tp kalo macam island hopping tu mcm nak p lagi...berjimba2 di pulau beras basah...hihi

 ok lah uolss....panjang plak n3 cps ni....hihihi...terpromote pulau langkawi lak yer...hihihi...kalo dah memang benar tempat ni cantik kena share lah kan dengan u olss...☺

bye - bye.....*_________-


16 ulasan:

Nor Salmi berkata...

Wah, bestnya Sya..
Teringin sangat nak ke Langkawi bersama keluarga. Kali akhir pergi masa baru2 kahwin dulu..

Sya Kiffli berkata...

salam kak mie...dah lama tu kak mie x datang....jom la kak mie berlibur bersama famly kat sini...nti kalo datang jemput datang umah erk...:)

EllyEllies berkata...

hi..salam kenalan,

saya tgh survey mangrove tour ni..boleh share no contact bot yg awak naik ni x?..menarik sebab murah =)

tq

Sharinginfoz berkata...

memang seronok pi sini tapi harga yang saya ambil mahal gak RM200 untuk 1 jam, kat Tanjung Rhu baru RM170 untuk 2 jam, lagi banyak tempat boleh lawat

Sya Kiffli berkata...

salam elly ellies...

akak tak simpan plak no ctc boat ni sebab hubby yang handle...ermm hubby dapat murah sebab yang driver boat ni kawan pada kawan hubby..:)

Sya Kiffli berkata...

sharinginfoz..

mahal jugak la erk yang awak bayar kalo rm200 tu...mgkin time peak season kot...biasanya kalo kat kilim around rm150 jer sejam...aa betul kat tanjung rhu boleh gak nak naik boat.

Tanpa Nama berkata...

Kat saya hanya rm170 utk 2 jam kt mangrove tg.rhu kol mak sy trus 0194793535 puan faridah..memg berbaloi2..

Mangrove Mangrove berkata...

Salam .klau nk dtg lg mangrove jngan lpa bawa abg cuki kta sma ye dah lma xjmpa di.ne nmbr sya 0124806130

Mangrove Mangrove berkata...

Salam tq kerana datang ke kilim mangrove. Harap2 dtsng lg .ne nmbr 0124806130

Mangrove Mangrove berkata...

Selamat datang ke mangrove tour
Call 0124806130 ilias

Mangrove Mangrove berkata...

Selamat datang ke kilim mangrove tour
Call 0124806130 ilias

Mangrove Mangrove berkata...

Selamat datang ke kilim mangrove tour
Call 0124806130 ilias

Siti Nor Hidayah Nor Mohamod berkata...

Assalamualaikum. Mintak maaf tuan blog. Nak tumpang iklan.
Bagi bakal - bakal pelancong Pulau Langkawi yang ingin menjalankan salah satu aktiviti wajib di Pulau Langkawi iaitu Mangrove Tour di Kilim Geoforest park. Saya ingin menjemput anda ke http://thelangkawians.blogspot.com/?m=1 untuk info lanjut mengenai pakej dan harga. Boleh jugak terus whatsapp 0134298299. Terima kasih :)

Siti Nor Hidayah Nor Mohamod berkata...

Assalamualaikum. Mintak maaf tuan blog. Nak tumpang iklan.
Bagi bakal - bakal pelancong Pulau Langkawi yang ingin menjalankan salah satu aktiviti wajib di Pulau Langkawi iaitu Mangrove Tour di Kilim Geoforest park. Saya ingin menjemput anda ke http://thelangkawians.blogspot.com/?m=1 untuk info lanjut mengenai pakej dan harga. Boleh jugak terus whatsapp 0134298299. Terima kasih :)

Tanpa Nama berkata...

Tanpa nama 3 mac...thanks for your info..sy dh pegi mangrove trip smlm dgn pn faridah..mmg sgt puas hati..thank you so much abg Adi sbb byk bw kami ronda2.. sharing info.. good explaination..byk ilmu sy dpt dlm trip ni...Subhanallah, indahnya bumi ciptaan Allah... smg dpt pegi lg next time..inshaAllah.. :-)

Sya Kiffli berkata...

welcome all...:)