HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Khamis, 15 November 2012

MY GEGIRLS.....DUA2 KENA CHICKEN POX

.

Salam Maal Hijrah pada semua umat Islam.....semoga tahun yang akan datang lebih baik dan bermakna dari yang sebelumnya...:)

my gegils....dua2 kena chicken pox....kakak danisya kena 2 hari sebelum kami balik kampung raya qurban tempoh hari....so kakak beraya masa tu badan penuh dengan biji2 air....kesian kakak....badan panas 2 hari jer....lepas ok...sib baik masa tu kat kg...senang nak cari air penawar...kat klinik pun p juga....tapi just amik ubat demam dan krim tak nak kasi gatal...

lepas raya kedua dan ketiga kakak terus ok...dan biji2 air dah mula kering...


ingatkan si adik damia x kena jangkit....tup2 kena gak lepas balik dari bercuti....sian adik...kecik2 dah kena...masa ni biji2 air tengah naik banyak kat muka damia....tapi dia masih ligat bermain....

kat muka dan badan kakak dah beransur kering....



adik mia pun dua malam badan panas....lepas tu ok...cps dah mandikan dengan daun mambu....insyaallah esok nak p cari air penawar....dok tempat orang ni susah sikit....sebab tak berapa tau sapa yang boleh buat...huhu...tp lani dik mia dah makin ok....cuma ada 1 biji kat belakang adik mia ada bulat sebesar duit syiling 2o sen....takut cps tengok sebab cps tak penah tengok biji air chicken pox kembang sampai sebesar tu...walaupun ia kering....tp risau cps di buatnya....hukhuk

masa cps kena chicken pox masa bulan feb tempohari....budak2 ni tak kena jangkit plak....masa tu dah risau takut kena....tp tak kena lak...last2 danisya jangkit ngan kawan kat skol dia...semua keja Tuhan kan...tak semestinya ia berjangkit walaupun dok serumah....erm...cps pun dekat setengah taun baru parut ilang sepenuhnya....dah banyak makan supplement itu ini....krim sapu ler...baru ilang...tp biji kawah dekat muka tetap ada..hikhik..sib baik ada SF Beauty....dah banyak cover kesan parut dan juga kulit kusam cps....:)


ok la ols....selamat beristirehat yer...salam sayang dari CPS....*_________*



4 ulasan:

Suriyana S Aflazal berkata...

Assalamualaikum Syaaa...Allah2..kesiannya budak2 comei berduanya ni.Huhu x boleh buat2 apa2 kalau dah kena sorang mesti jangkit semua unless p buat imunisasi chiken pox....take care jgn main hujan girls...musim2 hujan ni kan.nanti abis kulit yang mulus putih tu parutnya lambat hilang...stay healthy girls...from untie Pah/Ankara

Ain Dzaya berkata...

kesiannye..kecik2 dah kene chicken pop..mesti sakit kan..kite yg kene masa dah besar sikit pun..melalak..tak tentu hala

Sya Kiffli berkata...

wsalam kak pah...itu lah...kena chicken pox plak dua beradik ni...tp lani alhamdulillah semua dah baik...tgal parut sikit2 tu x pa lah kan...lama2 hilang gak...lepas ni gebu balik lah dua beradik ni...hi

Sya Kiffli berkata...

itu lah ain....dorang kena masa kecik....tp x pa lah...org cakap kena masa budak2 tak sakit macam kita kena time dewasa...akak pun baru kena..mmg sakit dan parut susah nak ilang