HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Rabu, 26 Disember 2012

♥ CIK PUAN SYAKIFFLI FAMILY @ LANGKAWI BIRD PARADISE 25 DEC 2012 ♥


hai uolss..
semalam cuti hari chrismas...cik abe cps bawa anak2 kesayangan dan isteri tercintanya jalan2....

pilihan kami kali ni kat Langkawi Bird Paradise...4 tahun dok sini ni kali kedua cps datang...sabaq jer lah kan...pestime masuk sini dulu 3 tahun lepas atas urusan keje...so dapat masuk pree lah kan...masa tu anak pun tak der lagi....so kali ni anak dah masuk dua baru p plak....kalo nak dikira tempat ni dekat jer dengan umah dalam 15-20 minit perjalanan....tak jauh manapun....tapi biasalah kan....dok pulun p yang jauh dulu...hihi

me, damia & danisya....anak2 punya lah teruja nak masuk dalam ni...biasalah kanak2 ribena ni tak penah tengok hewan2 dalam ni....balik kg pun dapat tengok ayam dengan lembu jer....☺


adik mia & kak esya....so sweet


sang bedal ni memang besaq u olss....memang besaq giler....dok nganga x mau katup dah mulut tu....kikiki


kat tempat burung kecik2 ni yang paling best...sebabnya mak pak tak yah nak berlari2 kejar si kecik tu....sebab tempat ni tertutup...pastu burung2 kat sini jinak jer bila bagi makan...tengok tu dia dok makan makanan kat tapak tangan danisya....sib baik ada untie dan uncle tu kasi makanan burung...leh la budak2 ni merasa burung makan atas tapak tangan....mak paknya lupa nak beli makanan hewan dalam ni...hahaha...boleh gitu


burung yang kalerful.....jinak jer 


alahai maknya nak posing gak....mana hilangnya shape cps ni...dah nak stret dah...sabaq jer lah...ni dok pulun lomoq fellina inch closs ni...mana tau turun ke 24 inci...hahaha...kasi jadi pinggang kerengga gituw


adik mia memang tak mau kuar kalo dok dalam ni...dia sempat capai sekor burung dalam ni...sib baik tak tercekik burung tu...


cakk.....papa, danisya & damia 


kakak danisya


memang susah nak dok diam dik mia ni...bukan boleh orang pegang2 dia...asyik nak turun jalan jer...kalo jalan tu x laju tak per....ni macam lipas kudung...takut tak dan nak brek jer...kang masuk dalam kolam kang....risau mama


hukhukhuk....cps lagi..kat belakang tu ada waterfall...sejuk jer..tempat pun cantik....tp x bleh lepak lama2 kat area ni...damia dok asyik nak jalan jer...huhu


comelkan....si kakak tua


suka tengok bangau tu..cantik...ehh bangau ker erk???...ke nama apa hewan tu


mama & adik mia


time ni dah nak balik dah....masuk kul 4.00 lebih....kuar kul 6.00 pm....ermm ok lah kan...dok lama2 borink gak....ni kat depan pintu masuk...ekceli tempat ni tutup kul 6.00 ptg....bukak dalam kul 9.00 kot....kalo uolss nak tau try google....cps pun lupa


awaitt kakak ni...buat muka cam tu lak....hihi...ekceli lepas kuar dari LBP....kami pusing ker padang matsirat lak....biasalah kalo petang2 lepak2 kat area airport memang syok....dok plan nak pekena rojak buah....sampai dekat kul 6.00 lebih...rojak buah pun dah yilekkk....tinggal passembuq jer...hmmm passembuq pun passembuq lah...cik abe cps layan laicikang...makan2 sambil lepak2 syokk oo...sambil layan ombak rindu laut....angin yang sepoi2 bahasa...:)


rilekss la papa....tengok macam nak ajak gaduh jerr.....hihihi....ni bukan sebarang jelingan ni...ni jelingan menggoda....kalo tak.... mau x cps terpikat....hahaha....ayat tak bleh blah...kan kembang plak lobang idung tu....;p

ok lah uolss...layan jer lah apa yang ada....kan panjang lagi cps melalut...hihihi


*___________^



4 ulasan:

Shariff64 berkata...

seronok nyer meluangkan masa utk. anak2 & bagus utk terapi minda anak..syok tengok si Kakak pegang Burung..terhibur hati2 anak2..Kirim salam kat abg Arron Aziz..

zOeY zAu YaH berkata...

comelnya depa dua..

Sya Kiffli berkata...

tq bro shariff singgah blog sya...memang seronok bawak dorang jalan2...makpaknya pun seronok gak ni..hihi...insyaallah bro..nanti saya sampaikan salam kat abg arron aziz saya...hihi

Sya Kiffli berkata...

tq zoey...kanak2 ribena tu cam tu lah kalo dapat jalan2...:)