HEARTBEAT

I'm Follow U...U Follow Me....

Ahad, 26 Ogos 2012

♥ RIANG RIA RAYA PERTAMA 1433H/2012 ♥



 SELAMAT HARI RAYA KAWAN2 SEMUA

seminggu blog cps sunyi sepi kan....almaklumlah kalo kat umah memang tak der masa nak bern3 kan blog....mana tidaknya...masa hari raya hari tu pun usahkan blog...nak jenguk fb pun tak sempat....biasanya kalo kat umah cps on9 fb pakai phone jer....kalo si bolat tido jer baru cps boleh bukak lappy...itu pun kejap ikut berapa lama dak bolat tido....sebab kakak danisya dia memang tak kacau mama dia...janji dapat layan cartoon atau dapat main masak2 kat tab papa dia tu...itu pun dah memadai...☺


pic family di pagi raya....ekceli idok lah pagi bebenar kami ambik pic ni....pagi2 cps kelam kabut masak mee udang....itu pun nasib baik cepat gak siap....cps x mau masak malam kuah udang tu....takut x sedap....so cps masak pagi....cps masak rendang jer untuk malam raya....cik somi pun masih keja malam raya tu....pagi raya baru balik...

kelam kabut amik pic sebab baru jer nak amik...budak2 taman mai umah datang beraya....baru jer nak posing kawan2 hubby plak sampai....baru jer nak posing balik datang lagi budak2 taman nak beraya....itu yang amik macam tak ready jer picnya.....tengoklah dik mia tu terangkat kaki2 sebab x mau duduk...mamanya dok tahan jer tu...muka dik mia pun dah geram semacam dah tu...hihi


kakak danisya....baju dah comot2 sebab membalun mee udang 2 pinggan....sedap agaknya mee udang maasakan mama....kikiki 


dik mia pun sama....dah tak nampak rupa baju....ni semua kena paksa amik gambar....kalo tak...tak der lah gambar raya....hi


apa yang nak di kata kakak danisya ni....


budak2 kat taman datang beraya....ni kakak danisya dah setat mintak nak makan mee...


dik mia dok pulun makan buah anggur....mama biarkan ajer...memang tak sempat nak layan anak2...


pic kami sekeluarga lagi....ahaksss

ni lah kali pertama cps beraya puasa di tempat orang....memang hakikatnya tak berapa nak seronok...sebab yang ada hanyalah kawan2...itu pun ramai yang balik kampung....family jauh sekali memang tak der langsung....hmmm...pagi2 lagi cps dah call mak cps...dari corong telefon terdengar suara mak cps menahan sebak....hmmm untuk mengelakkan cps meraung dan menangiss...cps buat2 lah sembang2 ceria2 sikit....kalo tak banjir taman desa permata ni....hihi...mau tak sedih mak cps...anak bongsu kesayangannya tak balik beraya....huhu...tak per tunggu kami balik lagi sebulan...cuti raya haji lama2 sikit...☺

anak2 cps tengok mood biasa jer....lagi pun dorang tak mengerti lagi apa itu raya....tp yang kelakarnya kakak danisya cakap...'nak balik kampung umah atok'...eh tetiba pandai plak budak ni....teringat kat atokk dia kot...atok tu ayah cik somi....dorang memang rapat....lagi pun atok suka layan cucu2nya...☺

 ok lah u olss....layan pic yang ni dulu erkk...nanti kita layan pic raya kedua dan seterusnya....walaupun raya tak semeriah orang lain....tp yang penting suami dan anak2 cps ada disisi....☺



2 ulasan:

Aida the Pinky berkata...

salam,

akak jual lagi tak sticker rose?

Sya Kiffli berkata...

wassalam dik..

akak mmg tak jual decal sticker tu...kalo adik nak tau ramai yang tanya akak sebab ingat akak yang jual...hihi...akak beli kat romantika tu dik...